logo tobb logo tobbetu

Ekibimiz

Atila Eralp, Dr.
Program Danışmanı

Bölge Çalışmaları Programı

Atila Eralp, Dr.

1972 yılında ODTÜ Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Atila Eralp, yüksek lisans (1975) ve doktora (1983) derecelerini ise Güney California Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden aldı.

Eralp, 1981-82 yılları arası ODTÜ Kamu Yönetimi bölümünde başkan yardımcısı olarak çalıştı. Atila Eralp, 1985 yılında London School of Economics and Political Science (İngiltere)’de, 1992-93 yıllarında da Fullbright bursuyla gittiği Princeton Üniversitesi (ABD)’nde konuk araştırmacı ve akademisyen olarak bulundu. 1993-2005 döneminde ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümüne başkanlık eden Eralp, 1995 yılında profesör oldu.

Akademik kariyeri boyunca başta AB ve AB-Türkiye ilişkilerini konu alan olmak üzere onlarca yayına imza atan Prof. Dr. Atila Eralp’in, danışmanlık yaptığı çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi de bulunuyor. Atila Eralp, DPT, TÜBİTAK ile AB tarafından desteklenen ve yaşam boyu öğrenim ile AR-GE konusunda sürdürülen çerçeve programlarının aralarında bulunduğu çeşitli projelerde koordinatör ve araştırmacı olarak görev yaptı. Avrupa Komisyonu tarafından Eralp’e 2002 yılında da Jean Monnet Profesörü ünvanı verildi.

2011 yılı Aralık ayında TEPAV’a katılan Prof. Dr. Eralp, aynı zamanda halen öğretim üyesi olduğu ODTÜ’nün Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin 1997 yılından bu yana başkanlığını yapmaktadır.

Atila Eralp, 2011 - 2013 yılları arasında TEPAV Uluslararası Politikalar Araştırma Enstitüsü Direktörü olarak görev almıştır.

« Geri Dön