logo tobb logo tobbetu

Yerel Yönetimler Reformu Sürecinde Belediyelerin Eğitim İhtiyaçları Çalıştayı Yapıldı
26/01/2006 - Okunma sayısı: 2237

Belediyelerin Eğitim İhtiyacını Belirleme Çalıştayı, 25-26 Ocak 2006 tarihlerinde, Dünya Bankası Enstitüsü'nün katkılarıyla, TEPAV|EPRI ve İçişleri Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirildi. Çalıştaya belediye ve belediye birliklerinin yanı sıra konuyla ilgili merkezi idare kuruluşları, eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve akademisyenler katıldılar.

İki gün süren çalıştayın ilk gününde, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen'in açılış konuşmasının ardından, belediyelerin eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen araştırma çalışmasının sonuçları, TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kamil Ufuk Bilgin tarafından katılımcılara sunuldu ve sonuçlar katılımcılarla birlikte değerlendirildi.

İkinci gün Duygu Dalgıç, Türkiye Belediyeler Birliği'nin gerçekleştirdiği eğitimler hakkında ve Fikret Toksöz, UNDP Yerel Yönetim Reformuna Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek eğitim programı hakkında sunuş yaptılar. Ardından genel olarak yerel yönetimlerle ilgili ne tür eğitim programlarının düzenlenebileceğine ilişkin tartışmalar gerçekleştirildi.

Belediyelerin değişen mevzuat ve genişleyen yetki ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirebilmeleri için gerekli idari, teknik ve sosyal hizmet içerikli eğitim ihtiyacı ve bu ihtiyacın karşılanması için gerekli sistem konusunda tartışmaların gerçekleştirildiği çalıştayda ilgili kurumların temsilcileri konuyla ilgili fikirlerini tartışma ve geliştirme olanağını yakalamış oldular.

Çalıştayın çıktılarının ele alınacağı TEPAV|EPRI tarafından hazırlanan "Türkiye'de Yerel Yönetimlerde Hizmet içi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Araştırma Raporu" Mart ayı içinde yayınlanması planlanıyor.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler