logo tobb logo tobbetu

Şubat 2006 Mali İzleme Öndeğerlendirme ve Ocak 2006 Mali İzleme Raporları Yayımlandı Şubat 2006 bütçe sonuçlarının değerlendirildiği Mali İzleme Öndeğerlendirme Raporu ve Ocak 2006 bütçe sonuçlarının değerlendirildiği Mali İzleme Raporu yayımlandı.
30/03/2006 - Okunma sayısı: 2404 Şubat raporunda, bütçe rakamları üzerinde yapılan hesaplama hataları üzerinde durulmuştur. Mahalli idarelere aktarılmak üzere her ay tahsil edilen gelirler bütçeye gelir olarak yazılmakta, ancak bu tutarlar mahalli idarelere aktarılırken, ilgili ayın bütçe gerçekleşmelerinde tahakkuk ettirilip gider olarak gösterilmemektedir. Bütçe dengesi  ve faiz dışı fazla rakamları gösterilmeyen tutar kadar iyileşmiş gibi gözükmektedir.

Ocak raporunda ise, 2006 yılı merkezi yönetim bütçesi Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu'nun(KMYKK) bir bütün olarak uygulamaya konulduğu ilk yıl bütçesi olması ve bu konuda karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken önlemler ele alınmaktadır. Ayrıca bütçe dengesi ve nakit dengesi arasında oluşan farkın nedenleri üzerinde durulmuştur.

Etiketler: Mali İzleme,

Yazdır

« Tüm Haberler