logo tobb logo tobbetu

Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma "Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma" başlıklı bir çalıştay düzenlendi.
24/03/2006 - Okunma sayısı: 2075

3 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen 5393 sayılı belediye kanunun 14. maddesinde belediyelerin mahalli müşterek nitelikte olmak kaydıyla yapacağı veya yaptıracağı hizmetler arasında "gençlik hizmetleri" de yer almaktadır.

 

Bilindiği gibi Türkiye'de son dönemde kamu yönetiminde yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yasal düzenlemeler modern kamu yönetimi ilkeleri ve AB hedefleriyle uyumlu bir biçimde yerel yönetimlere yeni sorumluluklar vermekte ve merkezi yetkilerin önemli bir kısmını devretmektedir.

 

Ancak gençlik ile ilgili halihazırda bütüncül bir politikanın olmayışı ve gençlik konusunda faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları arasında bir eşgüdüm mekanizmasının eksikliği yerel yönetimlerce yürütülmesi öngörülen gençlik hizmetlerinin genel ilkeleri, niteliği ve kapsamı konusunda belirsizlikler oluşturmaktadır. Dolayısıyla gençlik hizmetlerinin yerelleşmesiyle birlikte gençlik sektöründe ulusal politika geliştirme, izleme ve değerlendirme standart ve ilkelerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

 

Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma Çalıştayı konu ile ilgili merkezi idare kuruluşları, yerel yönetimler ve gençlik kuruluşları bir araya getirdi. Çalıştayda yerelleşme sürecinde gençlik sektörünün yeniden yapılandırılması konusunda geliştirilmesi gereken stratejiler üzerinde duruldu.

Yazdır

« Tüm Haberler