logo tobb logo tobbetu

Türkiye-Ermenistan Uzlaşısı TEPAV'da Tartışıldı TEPAV Erivan merkezli Kafkasya Enstitisü Direktörü Alexander Iskandaryan'ı konuk etti.
17/11/2009 - Okunma sayısı: 11581 ANKARA - TEPAV Türkiye-Ermenistan uzlaşısına dair yuvarlak masa toplantısında Erivan merkezli Kafkasya Enstitüsü Direktörü Alexander Iskandaryan'ı konuk etti. Alexander Iskandaryan Ermenistan'da ve Ermeniler arasında Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusundaki tartışmayı analiz etti.

Alexander Iskandaryan yaptığı değerlendirmede, Ermeni Hükümeti'nin protokolleri onama isteği ve kapasitesine sahip bulunduğunu, ancak genel eğilimin protokolleri önce Türkiye'nin onaylamasını beklemek yönünde olduğunu ifade etti. Ermenistan'ın Ahmet Davutoğlu'nun "komşu ülkelerle sıfır problem" politikasının dışında kalmaması gerektiğini vurgulayan Iskandaryan, Ermenistan ile doğrudan ilişkiler kurulamamasının Türkiye'nin bölgede bağımsız bir aktör olarak hareket etme kapasitesini tehdit edebileceğini iddia etti. Iskandaryan, Ermeniler ve Türkler arasındaki insan ilişkilerinin zihinlerdeki sınırları şimdiden açtığını söyledi.

Haberle ilgili dosyalar

Turkiye Ermenistan Uzlasisi

Yazdır

« Tüm Haberler