logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da G20’nin Önemi Tartışılacak TEPAV ve Kanada Büyükelçiliği'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Kirton, "Toronto'dan Türkiye'ye Kanada'nın G20 Zirvesi" başlıklı bir konuşma yapacak.
04/06/2010 - Okunma sayısı: 1965 ANKARA- TEPAV, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılacak olan G20 Toronto Zirvesi öncesinde G20'nin tartışılacağı bir toplantı düzenledi.

TEPAV'da Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının açılış konuşmalarını TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Serap Özcoşkun ve Kanada Büyükelçisi H.E Mark E. Bailey yapacak.

Toplantının ana konuşmacısı olan Toronto Üniversitesi'nden Prof. John Kirton'ın ise "Küresel Ekonomiyi Yönetmek: Toronto'dan Türkiye'ye Kanada'nın G20 Zirvesi" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Dr. Kirton konuşmasında Asya krizi sonrasında 1999'da kurulan bir topluluk olan G20'nin önemini tartışacak. Türkiye ve Kanada'nın bu topluluğa neler kattığını inceleyecek, iki ülkenin de G20 gündeminde nasıl bir etkileri olmasını istedikleri ve bu doğrultuda amaçlarına ulaşmak için nasıl beraber çalışabileceklerini tahlil edecek.

Haberle ilgili dosyalar

G20 Davet Metni

Yazdır

« Tüm Haberler