logo tobb logo tobbetu

BECERİ’10 Projesi Ankara'da Tanıtıldı TEPAV/Sak: "Sanayi politikasıyla uyumlu bir istihdam politikası geliştirilmesine hizmet edilecektir" TOBB/Hisarcıklıoğlu: "Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir, ama aynı zamanda rekabetçilik projesidir, bir umut projesidir'' Başbakan Erdoğan:  "Çok önemli bir eksikliği giderecek"
20/07/2010 - Okunma sayısı: 7529

ANKARA - Beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB ETÜ işbirliği ile yapılan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (Beceri'10) tanıtımı Ankara'da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, istihdam meselesinin, Türkiye'nin uzun süredir çözüm harcanan konularından biri olduğunu, Türkiye'de her yıl çalışma yaşına gelen 800 bin genç olduğunu, ancak yeterli eğitimin verilmediği bu genç nüfusun, ekonominin büyümesine istenen katkıyı veremediğini söyledi. Bu durumun insanlarla ilgili değil, sistemle ilgili olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, zira Türkiye'de gereken beceri kazandırılan insanların, dünya çapında isim yapabildiğini kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, Proje'ye ilişkin olarak da "Beceri 2010 projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir, ama aynı zamanda rekabetçilik projesidir, bir umut projesidir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında işsizliğin tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'nin de en büyük ve en önemli meselelerinden bir olduğunu söyledi. Bugün tüm dünyada işsizlikle mücadele stratejilerinin uygulandığını belirten Erdoğan, ''Bu sadece Türkiye ait olan bir durum değil. Kimi zaman başarı sağlanıyor, kimi zaman ise beklenmedik şartlar nedeniyle işsizliğin önü kesilemiyor, hatta artıyor. Son dönemde yaşadığımız olaylarda olduğu gibi" dedi.

Erdoğan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri'nin bu noktada çok önemli bir eksikliği gidereceğini ve işsizlikle mücadelede adeta yeni bir çığır açacağını kaydederek, 111 okulda 9 bin 858 ayrı kursta işsizlerin eğitileceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri ile 5 yılda en az 1 milyon işsiz genci iş sahibi kılmayı amaçladıklarını belirterek, ''Bu projeyi insanımıza 'altın bilezik' kazandırma projesi olarak adlandırıyoruz. Bu proje, işsizler için, iş dünyası için, ülkemiz için bir umut projesidir'' dedi.

TEPAV/Sak: "Sanayi politikasıyla uyumlu bir istihdam politikası geliştirilmesine hizmet edilecektir"

TEPAV Direktörü ve TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Güven Sak projeyi tanıttığı konuşmasında Türkiye'nin benzeri ülkelerle karşılaştırıldığında büyük bir iç piyasası avantajı varken 3 eksiği olduğuna dikkat çekti. Bu eksiklikleri "Yüksek öğrenim ve mesleki eğitim", "İşgücü piyasasında etkinlik " ve "Kurumsal altyapı " olarak sıralayan Sak, "Projeyle eğitim başta gelmek üzere 3 alanda da ilerleme sağlanacaktır" dedi.

Sak Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nin hem nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri manasını yitiren işsizler için iş bulma umudu, hem de nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan şirketlerimiz için rekabet gücü anlamına geldiğine dikkat çekti. Proje'nin Türkiye'nin sanayi politikasıyla uyumlu bir istihdam politikası geliştirilmesine hizmet edeceğine dikkat çeken Sak, "Ayrıca aktif işgücü politikalarının başarılı bir şekilde yürütülmesi için hem merkezde, hem de yerelde kapasite inşası sağlanacaktır " dedi.

 

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler