logo tobb logo tobbetu

"Beceri'10"da Kurslar Başladı, Odalar Biraraya Geliyor İşgücü piyasasındaki beceri uyumsuzluğunu ortadan kaldırarak istihdamı artırmayı amaçlayan BECERİ'10 Projesi'nde, kurslar açılmaya başlanırken odalar da yeni sürece hazırlanıyor.
Haber resmi
19/01/2011 - Okunma sayısı: 3654

ANKARA - İllerin işgücü piyasasındaki ihtiyaçlarının ortaya konmasıyla geçtiğimiz günlerde ilk aşaması tamamlanan BECERİ'10 Projesi'nde, illerin talep ettiği mesleklere dönük kurslar açılmaya başlandı. Türkiye geneline yayılması amaçlanan kursların yönetiminde yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları da bu yeni sürece hazırlanıyor. 81 ilin oda temsilcisi, 20 Ocak 2011 Perşembe günü TOBB'da biraraya gelerek konuya ilişkin çalışma yapacak.

TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB-ETÜ tarafından "BECERİ'10" sloganıyla yürütülen "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi"nde mesleki eğitim ihtiyaç analizleri ve firmaların stajyer taleplerinin alınmasıyla kursları verecek eğiticilere dönük eğitimler tamamlandı. İllerde işverenlerin stajyer talep ettiği mesleklerde kursların açılmasına başlandı. Bu çerçevede Eskişehir, Sakarya, Kastamonu ve Malatya'da farklı meslekler için kursiyerlere dönük ilanlara çıkılırken; Eskişehir'de eğitimlere geçildi. Eskişehir'i, Proje'nin yürütüldüğü 19 pilot ilin yanı sıra Türkiye'nin diğer illerinin de izlemesi planlanıyor. İŞKUR'a kayıtlı işsizler, www.beceri10.org.tr internet sitesi üzerinden açılan kursları takip ederek kurslara başvuru yapabiliyor.

Proje'de gelinen noktada işgücü piyasasının ihtiyacına dönük mesleki eğitim aşamasına geçilirken, çalışmalarda yer alan Sanayi ve Ticaret Odaları da süreci  değerlendirmek üzere biraraya geliyor. Ankara'da 20 Ocak 2011 tarihinde yapılacak toplantıda, TOBB, TEPAV ve TOBB-ETÜ uzmanları tarafından odalara çalışmalarda gelinen nokta ve bundan sonrası hakkında bilgi verilecek.  81 ilden gelecek oda temsilcileri, uzmanlarla birebir Proje kapsamındaki sorunlarını paylaşma imkanı da bulacak. Toplantıda ayrıca, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  bir konuşma yapacak.


 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler