logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Özbekistan'da Kamu Maliyesi Anlattı TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (TRIPP) tarafından Özbek yetkililere mali ilişkiler alanında eğitim düzenlendi.
Haber resmi
05/04/2011 - Okunma sayısı: 2949

TAŞKENT - TEPAV, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'yla birlikte Özbekistan'da kamu maliyesi alanında bir eğitim programı düzenledi. "Merkezi ve Yerel Yönetimler Arası Mali İlişkiler" konulu program, 28 Mart - 1 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere Özbekistan'ın ilgili bakanlıklardan yetkililerin katıldığı program çerçevesinde "Bütçe ve Bütçe Türleri", "Bütçe Hazırlama Süreci", "Mahalli İdareler", "Mahalli ve Merkezi İdareler Arası Mali Transferler", "Bütçeler Arası İlişkiler" konularında sunumlar yapıldı. Eğitimler TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (TRIPP) Direktörü Ümit Özlale ile Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zeki Balta önderliğinde gerçekleştirildi. Ayrıca Ümit Özlale tarafından Taşkent Finans Enstitüsü'nde "Mali Yerelleşme ve Makroekonomik Performans" başlıklı bir seminer de verildi.

Eğitim programı UNDP ile "Kamu Maliyesi" alanında yürütülen işbirliğinin ikinci aşaması olarak gerçekleştirildi ve programın Haziran ayında Türkiye'de tekrarlanması planlanıyor. "Kamu Maliyesi" konulu eğitim programının bu yıl tamamlanmasının ardından, 2011 yılı ve sonrası için benzer programların gerçekleştirilmesi konusunda da kurumlar arasında görüş birliğine varıldı.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler