logo tobb logo tobbetu

TEPAV, KKTC'de Kamu Yönetimini İnceliyor TEPAV heyeti, KKTC'de kamu yönetiminin gözden geçirilmesi konusunda geçtiğimiz günlerde başlatılan projenin tanıtımı için Başbakan İrsen Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Maliye Bakanı Ersin Tatar'la biraraya geldi.
Haber resmi
08/04/2011 - Okunma sayısı: 3778

LEFKOŞA - KKTC'deki kamu yönetimini incelemeye alan TEPAV, 5 - 6 Nisan 2011 tarihleri arasında Lefkoşa'daydı. TEPAV heyeti, ziyaret kapsamında Başbakan İrsen Küçük, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Maliye Bakanı Ersin Tatar'la biraraya geldi.

TEPAV Direktörü Güven Sak ile TEPAV Yönetişim Çalışmaları Direktörü Emin Dedeoğlu'nun içinde bulunduğu  bir heyet, "KKTC Devletinde Fonksiyonel - Kurumsal Gözden Geçirme Projesi"nin tanıtımı için Ada'ya gerçekleştirdiği  2 günlük ziyarette yetkililerle fikir alışverişinde bulundu.

TEPAV Heyeti,  ziyaret kapsamında Ada yönetimiyle temasların yanında KKTC Başbakanlık ve Devlet Planlama Örgütü yetkilileriyle birlikte Proje'nin işbirliği içinde yürütülmesi konusunda bir yuvarlak masa toplantısı da gerçekleştirdi. Toplantıya KKTC'den Başbakanlık Müsteşarı Ömer A. Köseoğlu, Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ali Korhan, Başbakanlık Personel Dairesi Müdürü Zilha Menent ve Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Erhan Erçin katıldı. Katılımcılar görüşmelerde Proje'nin KKTC kamu yönetimdeki yapısal sorunları tespit etmede önemli bir işlevinin olacağını ifade ederken, çalışmaların etkili biçimde yürütülmesi için her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydetti.

"KKTC Devletinde Fonksiyonel - Kurumsal Gözden Geçirme Projesi"yle,  KKTC kamu yönetiminde mevcut olan ile olması gereken yapı arasındaki farkın ortaya konulması amaçlanıyor. Böylelikle önümüzdeki dönemde Ada'da nasıl bir kurumsal kamu yapısına ulaşılacağının tespit edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda söz konusu yapıya hangi stratejilerle ulaşılabileceği de belirlenecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Sak'ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu TEPAV'ın Lefkoşa ziyareti çerçevesinde TEPAV Direktörü Güven Sak'ı kabul etti. Sak, kabulde yaptığı konuşmada, Eroğlu'nun TEPAV'ın adadaki araştırmalarına yönelik tavsiyelerini duymaya her zaman hazır olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu ise TEPAV'ın KKTC'de incelemeler yapıyor olmasından memnuniyet duyduğunu ve araştırmalar süresince TEPAV'a her türlü yardımın sağlanacağını belirtti.

KKTO'da yuvarlak masa toplantısı

TEPAV Heyeti ayrıca Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO)'nda bir yuvarlak masa toplantısına katıldı. KTTO Başkanı Günay Çerkez'in de katıldığı yuvarlak masa toplantısında, TEPAV ekibi KKTC iş dünyası temsilcileri ve Kıbrıslı Türk iktisatçılarla fikir alışverişinde bulundu. KTTO'nun hazırladığı "Kuzey Kıbrıs 2010-2011 Rekabet Edebilirlik Raporu"ndaki tespitlerin tartışıldığı toplantıda TEPAV Heyeti, KKTC'de verimli bir kamu idaresini oluşturmaya yönelik reform sürecine mutlaka özel sektörü güçlendirmeyi ve girişimciliği teşvik etmeyi hedefleyen bir vizyonun da eşlik etmesi gerektiği görüşlerini dile getirdi. Bu çerçevede KTTO-TEPAV-TOBB işbirliğinin düzenli bir şekilde devamına karar verildi.

 

Etiketler: Kamu Yönetimi, KKTC,

Yazdır

« Tüm Haberler