logo tobb logo tobbetu

Geleceğin Amerikalı ve Türk Liderlerine TEPAV'da Panel... "Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı" katılımcılarına TEPAV'da düzenlenen panelle, Türkiye ekonomisi ve dış politikası ile yaklaşan seçimler hakkında bilgi verildi.
Haber resmi
31/05/2011 - Okunma sayısı: 2200

ANKARA - Amerika ve Türkiye'nin gelecekteki liderleri arasında bağ kurmayı amaçlayan "Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı (Young Turkey/Young America Program)"nın Türkiye ayağı kapsamında 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü TEPAV'da bir panel düzenlendi.

Atlantic Council of the United States (ACUS) ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin organize ettiği "Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı"nın bu yılki katılımcıları, programın Türkiye ayağı kapsamında TEPAV'ı ziyaret etti.  TEPAV'da düzenlenen panele katılan katılımcılar, Türkiye ekonomisi ve dış politikası ile yaklaşan seçimler hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Panelde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Danışmanı Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Sarp Kalkan ve ODTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgehan Şenyuva birer konuşma yaptı. Sunumların ardından soru ve görüşlerle süren program, verilen kokteylle sona erdi.

"Genç Türkiye/Genç Amerika Değişim Programı", Amerika ve Türkiye'nin 25-30 yaş arasındaki gelecekteki liderleri arasında bir bağ kurmayı ve yapıcı ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor. Programın bu yılki Ankara, Adana, Mersin, Şanlıurfa ve İstanbul şehirlerine ziyaretleri içeren Türkiye ayağı, 28 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler