logo tobb logo tobbetu

BDT Ülkelerinde Yatırım Ortamı, Türk İşadamlarına Tanıtıldı TEPAV'ın Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden uzmanlara verdiği "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi" eğitimleri kapsamında yapılan bir panelle Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'daki koşullar Türk işadamlarıyla paylaşıldı.
Haber resmi
10/06/2011 - Okunma sayısı: 3109

ANKARA - Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'daki yatırım ortamı, ülke uzmanları tarafından TEPAV'da düzenlenen bir panelle bu pazarlara ilgi duyan Türk işadamlarına anlatıldı.

TEPAV, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) işbirliğiyle 9 Haziran 2011 Perşembe günü Ankara'da "BDT Ülkelerinde Yatırım Ortamının İyileştirilmesi" başlıklı bir panel düzenledi. TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP)'nün gerçekleştirmekte olduğu aynı adlı eğitim programı kapsamında yapılan panele Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'dan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansları ile kamudan uzmanlar ve Türkiye'den de söz konusu ülkelere yatırım yapmayı düşünen işadamları katıldı.

TEPAV Yönetişim Çalışmaları Direktörü Emin Dedeoğlu'nun moderatörlüğünde düzenlenen panelin açılışında İKB Temsilcisi Mohammed Bukhari, TİKA'dan Yeşim Baktır ve DEİK Temsilcisi Mustafa Oğuz birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından konuk ülkelerden uzmanlar, ülkelerindeki yatırım ortamlarını sunumlarla katılımcılarla paylaştı. Bu kapsamda Kırgızistan Kamu-Özel Ortaklığı ve Yatırım Destekleme Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Bakai Zhunushov, Özbekistan Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanlığı Uzmanı Djamshid Abdurakhimov, Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı'ndan Anuar Mukushev ile Tacikistan Yatırım ve Kamu Mülkiyeti Yönetimi Komitesi Uzmanı Olimdzhon Dzhalilov birer konuşma yaptı. Panel, katılımcılardan alınan soruların cevaplanmasıyla son buldu.

TEPAV'ın Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan gelen uzmanlara yönelik olarak düzenlediği 5 günlük eğitim programı ise 10 Haziran 2011 Cuma günü tamamlanacak. Eğitimler, İKB ile TOBB arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştiriliyor.


Toplantıda yapılan sunumlara İngilizce haberin eklerinden ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler