logo tobb logo tobbetu

İsrail - Lübnan Sınırına Barış Getirmek Uluslararası Kriz Grubu'nun Orta Doğu Projesi Direktörü Joost Hiltermann'ın ana konuşmacı olduğu bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.
05/10/2006 - Okunma sayısı: 1534 Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu'nun Orta Doğu Projesi Direktörü Joost Hiltermann, 5 Ekim 2006 tarihinde TEPAV'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelmiş ve İsrail-Lübnan sınırına barış getirilmesi konusu ile ilgili olarak düzenlenen yuvarlak masa toplantısında ana konuşmacı olmuştur.

 

Hiltermann, Uluslararası Uluslararası Kriz Grubu'nun konuyla ilgili raporu için araştırmalar yapmak üzere bölgeye yakın dönemde bir ziyarette bulunmuş ve gerek devlet, gerekse devlet dışı aktörlerle görüşmüştür. Hiltermann, konuşması sırasında, Lübnan savaşının, İsrail, Lübnan devleti ve Hizbullah örgütü'nün tehdit ve güç algılamaları üzerindeki etkilerini değerlendirmiştir.  Savaşın kimin kazandığına dair tam bir kesinliğin olmamasını, hem İsrail hem de Hizbullah tarafında kendi güçlerinin sınırlı olduğunun algılanmasına neden olduğunu söyleyen Hiltermann, bu yeni durumun Lübnan'da bir fırsat yaratabileceğine de değinmiştir. Konuşmasının son bölümünde Lübnan'da çözüme ulaşılmasını engelleyen faktörlere değinen Hiltermann, bu faktörlerin en önemlisinin, ateşkesi sağlayan 1701 numaralı BM kararının ülkedeki değişik kesimler tarafından değişik yorumlanmasına bağlı olduğunu açıklamıştır.

 

 

Hiltermann'ın konuşma metnine ulaşmak için aşağıdaki pdf dokümanına tıklayınız.

 

Haberle ilgili dosyalar

Bringing Peace to Israel Lebanon

Etiketler: Orta Doğu,

Yazdır

« Tüm Haberler