logo tobb logo tobbetu

“İş Yapma Kolaylığı Arttı Ama Yeterli Değil” TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan, Türkiye’nin girişimcilik potansiyelini daha etkin kullanabilmesi için iş yapma süreçlerinin kolaylaştırılması konusunda halen yapılması gerekenler olduğunu söyledi.
Haber resmi
12/10/2011 - Okunma sayısı: 2119

İSTANBUL/SAMSUN - TEPAV Girişimcilik Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan,  Türkiye’nin attığı adımlar ile girişimciliğe yönelen kaynaklardaki artış sonucunda girişimcilik performansını yükselttiğini, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Sayan, 10-12 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul İktisatçılar Derneği (İKDER) ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi tarafından İstanbul’da “Girişimcilik, İnovasyon ve Ekonomik Kalkınma” temasıyla gerçekleştirilen “3. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi”ne katıldı.

Kamu ve özel sektörden temsilcilerin yanı sıra farklı ülkelerden çok sayıda akademisyenin katılımıyla toplanan zirvenin ilk gününde “Türkiye’de Girişimcilik ve Girişimciliği Desteklemek” başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Sayan, girişimciliğin gelişmesi için atılması gereken adımlara işaret etti. Türkiye’nin girişimcilik potansiyelini daha etkin kullanabilmesi için kaydedilen ilerlemelere rağmen iş yapma süreçlerinin kolaylaştırılmasına duyulan ihtiyacın sürdüğünü kaydeden Sayan,  özel sektör ile kamu tarafından girişimciliğe yönelen finansal kaynakların miktar ve etkinliğinin artmasının da önemi üzerinde durdu.

“Ajanslar hibe vermenin ötesine geçebilir”

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 11 Ekim 2011 tarihinde Samsun’da düzenlenen “Ulusal Girişimcilik Konferansı”nın “Ulusal Perspektifte Girişimcilik” başlıklı oturumunda da konuşan Sayan, kalkınma ajanslarının girişimciliği destekleme sürecinde önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.

Sayan, “Şu anda kalkınma ajansları firmalara hibe desteği veriyor. Bu çok önemli bir destek, ama bunun ötesinde destekleme mekanizmaları yaratmaları da mümkün. Örneğin, yeni girişimcilere de hibe desteği verilebilir. Başka bir örnek, kalkınma ajanslarının bazıları risk sermayesi yatırımları yapabilirler.  Bu konuyu tartışmakta fayda var” şeklinde konuştu.

Sunumunun sonunda TEPAV’ın girişimcilik alanında son olarak gündeminde bulunan Türkiye-25, Küresel Girişimcilik Programı gibi çalışmalar hakkında bilgi veren Sayan, Girişimcilik Enstitüsü’nün ihtiyaca dönük olarak düzenlediği eğitim programlarıyla firmalara destek verdiğini de hatırlattı.

Haberle ilgili dosyalar

SERDAR SAYAN in Sunumu

Yazdır

« Tüm Haberler