logo tobb logo tobbetu

TEPAV - UNDP İşbirliğinde Özbek Yetkililere, Türkiye’nin Bütçe Deneyimi Anlatılacak TEPAV’ın Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü – TRIPP, UNDP ile işbirliği kapsamında Özbek Maliye Bakanlığı çalışanlarına Türkiye’nin deneyimleri ışığında bütçe konusunda eğitim verecek.
Haber resmi
15/11/2011 - Okunma sayısı: 2224

ANKARA - TEPAV ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Özbekistan Ofisi, 21-25 Kasım 2011 tarihleri arasında Özbekistan’dan Ankara’ya gelecek Maliye Bakanlığı çalışanlarına bir eğitim programı düzenleyecek. “Türkiye’deki Bütçe  Sistemi ve Reform Deneyimi” konulu eğitimde Özbek heyete, UNDP temsilcisi de eşlik edecek.

Eğitimler, TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP) tarafından düzenlenecek. 20 kişilik heyetin katılacağı programda, eğitmen olarak TEPAV’ın yanı sıra Maliye ve Kalkınma Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı gibi kurumlardan temsilciler yer alacak.

Program, kamu maliyesi alanında TEPAV-UNDP işbirliği kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin bir ayağını oluşturuyor. Özbekistan kamu kurumlarına yönelik olarak daha önce de TRIPP tarafından eğitim programları gerçekleştirilmiş, ilki 2010 yılında Ankara’da başlayan eğitimlere Taşkent’te de devam edilmişti.

TRIPP, Özbekistan'ın yanı sıra Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan'ın aralarında bulunduğu bölge ülkelerine yönelik olarak eğitim programları düzenliyor.

Yazdır

« Tüm Haberler