logo tobb logo tobbetu

Seminer: "Rus Dilinin Öğretilmesinde Yeni Yöntemler ve Pedagojik Metotlar” TEPAV Rusya Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek seminer, 6-9 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara’da yapılacak.
Haber resmi
01/12/2011 - Okunma sayısı: 3788

ANKARA - Russkiy Mir Vakfı ile Rus Kültür Derneği tarafından ve TEPAV Rusya Merkezi ile TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nün desteğiyle Ankara’da Rusça eğitiminin ele alınacağı bir seminer düzenlenecek.

“Rus Dilinin Öğretilmesinde Yeni Yöntemler ve Pedagojik Metotlar” başlıklı seminer, TOBB ETÜ Sosyal Tesisler’de 6-9 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Seminerin açılışında konuşacak TEPAV Direktörü Güven Sak, TEPAV Rusya Merkezi ve TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nün Rusça eğitimine ilişkin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verecek.

Açılışın ardından geçilecek oturumlarda ise 91 ülkede yüz binden fazla mezunu bulunan Puşkin Dil Enstitüsü’nden gelecek eğitmenler, Rusça eğitimi konusunda çeşitli başlıklarda sunumlar gerçekleştirecek.

Bu çerçevede konuşma dilinde öğrenim zorlukları, gramerde zorlu konular ve Rusça eğitiminde kültürel diyalogların etkisi gibi konular ele alınacak. Seminerde ayrıca “Rusya’nın sosyo-kültürel gelişiminin güncel sorunları”, “Yüzyıl geçişlerinde Rus kültürü”, “20- 21. yüzyıl geçişlerinde Rus siyasi sisteminin modernleşmesi” ile “Modern Rusya’da ekonomi reformları ve gelişim süreci” başlıklı oturumlar da gerçekleştirilecek.

TEPAV Rusya Merkezi, geçen yıl da bu seminerin bir benzerini gerçekleştirerek Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren kişileri Rusya’dan eğitmenlerle biraraya getirmişti.

Haberle ilgili dosyalar

Davetiye

Program Rusca

Yazdır

« Tüm Haberler