logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan 106 Gazeteciye AB Eğitimi TOBB ve TEPAV tarafından yürütülen 'AB Sürecinde Yerel Medya Eğitim Seminerleri' ile 2 bin 430 yerel medya mensubuna ulaşılması hedefleniyor.
29/01/2007 - Okunma sayısı: 2441

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülen AB Sürecinde Yerel Medya Eğitim Projesi tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Ankara, Bursa, Konya ve Trabzon'da seminerler düzenlendi. Dört ildeki seminerlere de toplam 106 gazeteci katıldı.

 

Projenin ilk toplantısı 17 Eylül 2006'da Ankara'da yapıldı.Toplantıya Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı B.E. Hansjörg Kretschmer katıldı. Ankara'daki toplantıyı  2 Aralık 2006'da Bursa'da, 7 Aralık 2006'da Konya'da ve 18 Aralık 2006'da Trabzon'da yapılan seminerler izledi.

 

Proje kapsamında, 2007 yılı sonuna kadar 81 ilin tamamında seminer yapılması planlanıyor. Her ilde ortalama 30 gazetecinin eğitim programına katılması öngörülüyor. Projenin tamamlanmasıyla, yaklaşık 2 bin 430 yerel medya mensubu eğitim programına katılmış olacak.

 

AB Sürecinde Yerel Medya Eğitim Seminerleri…

Projenin amacı, ‘Yerel basın mensuplarını Türkiye'nin içinde yer alacağı Avrupa Birliği müzakere süreci konularında donanım kazandırmak, Türkiye'de yaşanan dönüşüm sürecini ortaya koymak ve ekonomimizin küreselleşmeye entegrasyonunu nasıl en sağlıklı biçimde gerçekleştirebileceğini yerel basın mensuplarıyla tartışmak' olarak belirlendi.

 

Seminerler süresince, üç kez, AB konusunda haber ve makale yarışması düzenlenerek, çalışması başarılı bulunan gazeteciler Brüksel gezisi ile ödüllendirilecek. Belirli zaman aralıklarında düzenlenecek yarışmaya, seminere katılan gazeteciler sadece bir kez katılabilecekler. Toplam 15 gazeteci Brüksel'i ziyaret ederek AB'nin kurum ve fonksiyonlarını tanıma olanağı elde edecek.

 

 

Etiketler: Avrupa Birliği,

Yazdır

« Tüm Haberler