logo tobb logo tobbetu

Dördüncü Ankara Forumu Toplantısı Yapıldı Forum'un KOBİ'lerin geliştirilmesi, beceri geliştirme eğitimi ve ticaretin kolaylaştırılması projelerine yoğunlaşması kararlaştırıldı.
15/01/2007 - Okunma sayısı: 2343

 

TEL AVİV - "Filistin, İsrail ve Türkiye arasında Ekonomik İşbirliği için Ankara Forumu" nun dördüncü toplantısı, uzun bir aradan sonra, 15 Ocak 2007 tarihinde Tel Aviv'de gerçekleştirildi. Katılımcılar, Eylül 2005'den bu yana ilk defa tekrar toplanabildikleri için duydukları mutluluğu dile getirerek, olumsuz siyasi ve askeri nedenler sonucu verilen uzun bir ara sonrasında Forum'un tekrar toplanabilmesini, iş dünyası kuruluşlarının barışçıl bir çözüme ulaşma yönündeki güçlü isteklerinin bir göstergesi olarak algıladıklarını vurguladılar.

 

Katılımcılar, Türk özel sektörünün barış sürecine katkısını sağlayacak ve etkili bir üçüncü taraf müdahalesine örnek teşkil edebilecek olan eski adıyla Erez, yeni adıyla Filistin Serbest Sanayi Bölgesi'nin Yeniden Canlandırılması Projesi (PIFZ)'nin önemine dikkat çektiler. Forum üyeleri, Ankara Forumu'nu kurumsallaştırmanın ve birkaç somut proje, girişim ve program üzerinde yoğunlaşmanın gereğine değindiler. Katılımcılar, yaptıkları ortak açıklamada, Ankara Forumu'nun KOBİ'lerin geliştirilmesi, beceri geliştirme eğitimi, ticaretin kolaylaştırılması gibi PIFZ Projesi'ni tamamlayıcı nitelikteki projeler üzerinde yoğunlaşması gerektiği kararına vardılar.

 

Bir sonraki Ankara Forumu toplantısının 2007'nin ilk yarısında Ankara'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Haberle ilgili dosyalar

Ortak Aciklama

Yazdır

« Tüm Haberler