logo tobb logo tobbetu

TEPAV, G-20’de Türkiye’nin “Düşünce Havuzu”nu Temsil Ediyor Zirve kapsamında biraraya gelecek etkin düşünce kuruluşları arasında yer alan TEPAV, G-20’nin küresel yönetişim mekanizmasına nasıl dönüştürülebileceğini anlatacak.
Haber resmi
27/02/2012 - Okunma sayısı: 4084

ANKARA – Bu yıl Meksika’da yapılan G-20 Zirvesi kapsamında küresel politika tasarımında etkin olan düşünce kuruluşlarının (think tank) görüşlerini almak üzere ilk kez “Think-20 Zirvesi” düzenleniyor. Başkent Mexico City’de 27-28 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirecek zirvede, Türkiye’yi TEPAV temsil ediyor.

TEPAV, zirvede G-20'nin, kriz yönetimi mekanizmasından küresel bir yönetişim mekanizmasına nasıl dönüşebileceğine ilişkin bir sunum yapacak. Bu çerçevede Türkiye gibi gelişmekte olan piyasaların küresel karar alma mekanizmalarında etkinliğinin artırılmasına ilişkin görüşler de katılımcılarla tartışılacak.

Meksika Dış İlişkiler Konseyi (COMEXI) ve Centre for International Governence Innovation (CIGI)'ın düzenleyeceği toplantılarda “G-20, nasıl liderliğin ve ortak hareketin merkezi haline gelebilir?”, “Meksika, yeni konular eklemeden G-20 gündemini nasıl canlandırabilir?” “Mevcut ekonomik ortam göz önüne alındığında Meksika gerçekçi bir katkı yapabilir mi?”, “G-20’de ne tür girişimler faydalı sonuçlar verebilir?”, “Zirve toplantıları için hangi format ile en etkili sonuçlar alınır?” sorularına yanıt aranacak. Zirveye Brookings, Chatham House, CFR, Kore Kalkınma Enstitüsü (KDI) gibi birçok düşünce kuruluşu destek veriyor.

İngilizceden “düşünce havuzu” olarak da çevrilebilen ve gelişmiş ülkelerin kamu politikaları tartışmalarında etkin biçimde faaliyet gösteren kuruluşlar olan “think tank”lerin, Türkiye’deki tarihçesi pek de eskiye dayanmıyor. TEPAV, bu geleneğin Türkiye’deki ilk temsilcilerinden biri olarak 2004 yılında kuruldu.

Yazdır

« Tüm Haberler