logo tobb logo tobbetu

Anayasa Vatandaş Toplantılarında Müzakereci Katılım Yöntemi Başarıyla Uygulanıyor Anayasa Platformu’nun şu ana kadar 5 ilde gerçekleştirilen vatandaş toplantılarının ilk sonuçları açıklandı.
Haber resmi
10/03/2012 - Okunma sayısı: 2991

ANKARA – “Türkiye Konuşuyor” sloganıyla süren Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları’ndan ilk sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. TEPAV sekretaryasında yapılan çalışma kapsamında bugüne kadar Ankara, Konya, Edirne, Diyarbakır ve İzmir’de yüzlerce vatandaşın katıldığı toplantılar yapıldı. Müzakereci katılım yönteminin uygulandığı toplantılardan sonuçlar TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na da sunuldu.

“Anayasa Platformu” girişim grubunu oluşturan 13 meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşunun evsahipliğinde gerçekleştirilen “Anayasa Vatandaş Toplantıları” kapsamında çeşitli illerde geniş katılımlı toplantılar düzenleniyor.

Toplantıların ilki, 8 Ocak 2011 Pazar günü Ankara’da yapıldı. Ankara’yı Konya, Edirne, Diyarbakır ve İzmir toplantıları takip etti. Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sadece kadınların katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantıyla yeni anayasa tartışıldı. Antalya toplantısıyla devam edecek çalışma, tamamlandığında Türkiye tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük müzakereci demokrasi etkinliği olacak.

Yazdır

« Tüm Haberler