logo tobb logo tobbetu

Anayasa Vatandaş Toplantısı, Bu Hafta Sonu Bursa’da… İlde serinin dokuzuncusunun gerçekleştirileceği toplantı, 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak.
Haber resmi
28/03/2012 - Okunma sayısı: 3146

ANKARA – “Türkiye Konuşuyor” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen “Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları” serisinin dokuzuncu durağı, 1 Nisan 2012 Pazar günü Bursa olacak.

“Anayasa Platformu” girişim grubu adı altında biraraya gelen 13 meslek kuruluşu ve sendika konfederasyonu ile sivil toplum kuruluşu tarafından TEPAV sekretaryasında gerçekleştirilen çalışma kapsamında 2012 yılı içinde çeşitli illerde geniş katılımlı toplantılar düzenleniyor. Her bir toplantıda yüzlerce katılımcıya ulaşmanın hedeflendiği bu çalışma, Türkiye tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük müzakereci demokrasi etkinliği olacak.

Anayasa Platformu - Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları’nın ilki, 8 Ocak 2011 Pazar günü Ankara’da yapıldı. Ankara’yı Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Samsun toplantıları takip etti.

STK’lara açık çağrıyla, bireylere ise rastlantısal olarak belirlenen cep telefonları üzerinden gönderilen davetlerle gerçekleştirilen toplantı dizisi kapsamında 8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü’nde Ankara’da sadece kadınların katıldığı, 25 Mart 2012 tarihinde de Samsun’da gençlere yönelik toplantı yapıldı.

Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen toplantılar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açılış konuşmalarıyla başlıyor. Açılışlarda Anayasa Platformu’nu oluşturan meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi milletvekilleri de bulunuyor. Toplantılar sonucunda ortaya çıkacak çerçevenin ise TBMM içinde mutabakatın teminine katkıda bulunması bekleniyor.

Yazdır

« Tüm Haberler