logo tobb logo tobbetu

ABD, İnovasyon Kültürü İçin İkinci Şansı Veriyor ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Jonathan Margolis, uyguladıkları inovasyon politikalarını TEPAV tarafından düzenlenen toplantıda paylaştı.
Haber resmi
27/03/2012 - Okunma sayısı: 2122

ANKARA - ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Bilim, Uzay ve Sağlık Alanlarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Jonathan Margolis, 27 Mart 2012 Salı günü TEPAV tarafından teknolojik araştırmaların ticari hale getirilmesi ve inovasyon konusunda düzenlenen toplantıda konuştu. Margolis’in verdiği bilgilere göre; ABD’de inovasyonu desteklemek için başarısız olana yeni bir şans daha tanınıyor.

Margolis, TOBB ETÜ Senato Salonu’nda TEPAV Yönetişim Çalışmaları Direktörü Emin Dedeoğlu moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, farklı üniversitelerden gençlerle biraraya geldi. Toplantı "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program/GEP) - Türkiye" kapsamında gerçekleştirildi.

Türk hükümetinin inovasyon kültürü yaratma konusunda çalıştığını gözlediğini ifade eden Margolis, bu konuda ABD’de uyguladıkları politikaları katılımcılarla paylaştı. Margolis, teknolojik araştırmaların ticari hale gelmesi için 140 milyon dolarlık bir bütçenin hükümet ajansları ve KOBİ’lerin projelerinde kullanıldığını kaydetti. Margolis, özel sektörün AR-GE ve inovasyona büyük bir kaynak ayırdığını da ekledi. Bu süreçte fikri mülkiyetin korunmasının önemi üzerinde duran Margolis, ABD’deki üniversitelerde inovasyon için uygun bir ortam yaratıldığını da belirtti. ABD’li yetkili, özellikle “teknoloji transfer ofisleri” ile bu yapının güçlendirildiğini ve üniversite yetkilileri ile profesörlerinin yerel yöneticiler ve özel sektör temsilcileri ile temasta olduğunu söyledi. Başarısız olanların yeniden başlayarak tekrar şansını denemesini teşvik eden bir sistemin varlığına işaret eden Margolis, ABD kültürünün kaybetmeyi kabullenen ve başarıyı ise kutlayan bir özelliği olduğunu söyledi. Jonathan Margolis, yeni kurulan işletmeler için büyük önem taşıyan “melek yatırımcılar”ın da sistemde önemli bir yer tuttuklarını ekledi.

Toplantıya üniversitelerin teknoparklarından veya üniversiteli ya da yeni mezun girişimci gençler katıldı.

Etiketler: İnovasyon, Ar-Ge, ABD,

Yazdır

« Tüm Haberler