logo tobb logo tobbetu

Faiz Dışı Giderlerin Vergi Tahsilatına Oranı Yüzde 92’ye Çıktı Oran geçen yıla göre 4 puan arttı.
Haber resmi
09/04/2012 - Okunma sayısı: 2867

ANKARA - TEPAV faiz dışı giderlerin vergi tahsilatına oranının geçen yıl şubat sonu itibariyle % 88 iken, bu yıl 4 puan artarak % 92’ye çıktığını açıkladı.

TEPAV İstikrar Enstitüsü tarafında hazırlanan “Mali İzleme Raporu - Şubat 2012 Aylık Bütçe Uygulama Sonuçları” yayımlandı. Merkezi yönetim bütçesinin, şubat sonu itibariyle 0,9 milyar TL’lik açık verdiği hatırlatılan raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Yılın ilk iki ayındaki rakamlar bütçe performansı konusunda tam bir fikir edinmemiz konusunda yeterli bilgiyi vermemektedir. Ancak bu aşamada genel olarak yapabileceğimiz saptama; önceki yıla göre harcama eğiliminde faiz ödemelerinin etkisi ile gözlemlenen reel artışın, gelir tahsilâtında gözlemlenen reel artışın üzerinde olduğudur. Yine faiz dışı giderlerin vergi tahsilatına olan oranı bir önceki yıl % 88 iken, 2012 yılında 4 puan artarak % 92’ye çıkmıştır. Bu durumun bu aylara mı özgü bir durum olduğu, yoksa daha temelli bir bozulma eğilimine mi işaret ettiği; önümüzdeki aylarda yeniden yapılandırma gelirlerinin tahsilâtına, dış ticaret dengesindeki özellikle petrol fiyatlarından kaynaklanan artışların gelir etkisine, kur hareketlerine ve harcama mevsimine girilmiş olması nedeni ile bütçe ödeneklerinde gözlemlenecek harcama eğilimlerine bağlı olacaktır.”

Etiketler: Mali İzleme, Bütçe, Vergi,

Yazdır

« Tüm Haberler