logo tobb logo tobbetu

Anayasa Vatandaş Toplantısı Bu Hafta Sonu Erzurum’da Yapılacak Erzurum toplantısı, serinin on ikinci toplantısı olacak.
Haber resmi
18/04/2012 - Okunma sayısı: 2898

 

ANKARA - Şimdiye kadar on ilde on bir kez gerçekleştirilen “Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları”nda sona yaklaşılıyor. “Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları” kapsamında Gaziantep’in ardından bu pazar günü Erzurum’da vatandaşlarla yeni anayasa tartışılacak. Erzurumlu vatandaşlar, 22 Nisan 2012 Pazar günü düzenlenecek toplantıda, anayasal konulardaki beklentilerini ortaya koyacak, oylamalara katılacak.

“Anayasa Platformu” girişim grubunu oluşturan 13 meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşunun evsahipliğinde TEPAV sekretaryasında gerçekleştirilen seride bugüne kadar Ankara, Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Antalya, Samsun, Bursa, Trabzon ve son olarak Gaziantep’te vatandaş toplantıları düzenlendi. “Türkiye Konuşuyor” sloganıyla yapılan ve her bir toplantıda yüzlerce katılımcıya ulaşmanın hedeflendiği bu çalışma, Türkiye tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük müzakereci demokrasi etkinliği olacak.

Planlanan illerde toplantıların gerçekleştirilmesiyle tamamlanacak çalışmanın TBMM içinde mutabakatın teminine katkıda bulunması amaçlanıyor. Toplantıların ardından, vatandaşların anayasal konular hakkındaki tercihleri ve bu tercihleri belirtirken ortaya koydukları beklenti, umut ve kaygılar her bir il için ayrıntılı biçimde raporlanacak. Diğer yandan tüm illerde gerçekleştirilen tartışmalar, ortak noktalar ve ayrışmalarla birlikte anayasal bağlamda teknik bir raporda analiz edilecek.

Raporlar Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na iletilecek ve çalışmanın sekretaryasını üstlenen TEPAV’ın ve Anayasa Platformu’nun web sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantıların katılımcıları olan “Anayasa Gönüllüleri” dahil olmak üzere siteyi ziyaret eden herkes raporlarla ilgili yorumlarını iletebilecek.

Toplantıların tarafsız ve yönlendirme olmadan yapılmasına büyük önem veriliyor. Hem toplantılara katılacak vatandaşların belirlenmesi, hem de toplantı içeriğinin yönetilmesi için de yenilikçi, özel yöntemler kullanılıyor.

Medyada

ERZURUM

Yazdır

« Tüm Haberler