logo tobb logo tobbetu

Tanınmış Siyasetçi ve Uzmanlarla Türkiye’nin Politikaları Üzerine Dizi… TEPAV, bir süredir Fransız politika enstitüsü IPLI ile birlikte, alanında öne çıkan isimler tarafından hazırlanan makalelerden oluşan bir politika dizisi yayımlıyor.
Haber resmi
14/05/2012 - Okunma sayısı: 2951

 

ANKARA – TEPAV ile Uluslararası Politika ve Liderlik Enstitüsü (International Poli­cy and Leadership Institute - IPLI) ortaklığında bir çalışma kapsamında bir süredir Türkiye politikası üzerine İngilizce ve Fransızca olarak kaleme alınan makaleler, Türkçe olarak da yayımlanmaya başladı. “Turkey Policy Brief Series” ismini taşıyan dizide ilk makale, Avrupa Birliği (AB)’nin eski Genişlemeden Sorumlu Komisyoneri Günter Verheugen’in imzasını taşıyor.

TEPAV ve IPLI, Türkiye’nin iç ve dış siyasetine dair analitik değerlendirmeler yapmayı amaçlıyor. Editörlüğünü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şaban Kardaş’ın yaptığı serinin her sayısında Türkiye’nin mevcut ve dönüşmekte olan jeopolitik bağlamı hakkında analizler sunuluyor. Seri notlarında tanınmış yerli ve yabancı uzman, akademisyen ve siyaset adamlarının analizlerine yer veriliyor.

Günter Verheugen tarafından hazırlanan ilk politika notu, “Arap Baharının Jeopolitik Zorluklarının Göğüslenmesi: AB-Türkiye Ortak Gündemi için bir Çağrı” başlığını taşıyor. Avrupa Komisyonu’nun 1999 ile 2004 yılları arasında Genişlemeden, 2004 ile 2010 yılları arasında ise İşletmeler ve Sanayiden Sorumlu Üyesi olarak görev yapan Verheugen’in makalesi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da siyasi dönüşümden geçen ülkeler konusunda Türkiye ile AB arasındaki işbirliği potansiyelini ele alıyor.

IPLI hakkında

IPLI, bugünün ve yarının politika yapıcılarını bir araya getirerek Akdeniz Avrupası’nda iyi yönetişimi güçlendirmeyi amaçlayan bir politika enstitüsü. IPLI, son dönemde ortaya çıkan “İnsan Güvenliği Disiplini”nin Akdeniz Avrupası’nda kamu politikalarının analiz edilmesinde ve şekillenmesinde etkin bir araç olarak rol oynayabileceğine inanıyor. IPLI’nin merkez ofisi Paris’te bulunuyor. IPLI, kamu işleri, kamu politikası ve uluslararası ilişkiler alanında çeşitli programlarla aralarında Sciences Po, the Hertie School of Governance Berlin’in de bulunduğu pek çok prestijli uluslararası akademik kurumla birlikte çalışıyor.  Web sitesi:  www.policyleadershipinstitute.org

 

Aşağıda yer alan çalışmanın Fransızcasına ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler