logo tobb logo tobbetu

Manisa Vatandaş Karnesi, Başarı Hikayesi Oldu Vatandaşların kamu hizmetlerine not verdiği karne uygulaması, Türkiye’de ilk kez Manisa’da TEPAV’ın desteğiyle gerçekleştirilmişti.
Haber resmi
16/05/2012 - Okunma sayısı: 2657

 

ANKARA – TEPAV’ın teknik desteğiyle Manisa’da gerçekleştirilen Vatandaş Karnesi uygulaması, Dünya Bankası’nın yürüttüğü projeler arasından seçtiği başarı hikayeleri arasına girdi. Vatandaş Karneleri, dünyada kamu yönetiminin şeffaflığının ve hesap verebilirliğinin geliştirilmesine yönelik bir araç olarak kullanılıyor. Bu kapsamda Manisa’da gerçekleştirilen uygulama, Türkiye için bir ilk oldu. TEPAV, söz konusu çalışmanın ardından yeni bir projeyle uygulamanın yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaş Karnesi çalışması, Manisa’da geçen yıl Manisa Kent Konseyi’nin talebi üzerine yapıldı. TEPAV’ın çalışmanın tasarlanmasına ve yürütülmesine Dünya Bankası’yla birlikte teknik destek verdiği uygulama, Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ortaklığında gerçekleştirildi. Saha uygulamasını A&G araştırma şirketinin üstlendiği çalışma, aynı zamanda MTSO öncülüğünde 2010 yılında TEPAV’ın da desteğiyle başlatılan “Manisa 2023 Strateji Geliştirme Projesi” kapsamında yer aldı. Çalışmanın sonuçları TEPAV internet sitesinde de paylaşıldı. İlgili habere ulaşmak için tıklayınız.

Proje geçtiğimiz günlerde de Dünya Bankası’nın internet sitesinde yer alan başarılı projeler arasına girdi. “Kamu Hizmetlerinin Kalitesinin İzlenmesi İçin Vatandaşların Yetkinleştirilmesi” başlığıyla paylaşılan proje bilgileri arasında uygulama sürecinde yaşanan zorluklardan bundan sonrasına ve ulaşılan sonuçlardan faydalanıcıların görüşlerine kadar çeşitli konulara yer verildi. İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.

Yeni projede 26 belediye ile çalışılacak

TEPAV’ın vatandaş karneleri konusundaki çalışmaları devam ediyor. Şubat ayında açılışı yapılan “Yerel Düzeyde Katılımcı Stratejik Yönetişimin Geliştirilmesi Projesi (Katılımcı Stratejik Yönetişim Projesi)” kapsamında amaçlanan çalışmalardan biri vatandaş karnelerinin yaygınlaştırılması… TEPAV, İçişleri Bakanlığı ile birlikte 26 belediyeyle çalışarak, vatandaş karnesi ve bütçe izleme gibi faaliyetlerle kamu hizmetlerinde şeffaflığın ve vatandaş katılımının artırılmasına katkı sağlayacak. Proje hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler