logo tobb logo tobbetu

Anayasa Gönüllüsü Çobana, Başbakan ve TOBB Başkanı Kadar Alkış… TOBB Genel Kurulu’nda en çok alkışlanan bölümlerden biri Anayasa gönüllüsü çoban ile yapılan söyleşinin ekrana yansıtıldığı bölüm oldu.
Haber resmi
23/05/2012 - Okunma sayısı: 4255

ANKARA – Nisan sonu itibariyle tamamlanan Anayasa Vatandaş Toplantıları’nın katılımcılarından Trabzonlu çoban, geçen hafta sonu gerçekleştirilen 67. TOBB Genel Kurulu’na damgasını vurdu. Anayasa gönüllüsü çoban ile yapılan söyleşinin ekrana yansıtıldığı bölüm, Genel Kurul’un en çok alkışlanan bölümlerinden biri oldu.

“Anayasa Platformu” girişim grubu adı altında biraraya gelen 13 meslek kuruluşu ve sendika konfederasyonu tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen “Anayasa Vatandaş Toplantıları” ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 6 bin 500 kişiye ulaşıldı. Toplantılarda TEPAV ekibi tarafından anayasa gönüllüsü vatandaşlarla, çalışmanın formatı ve tartışma ortamı hakkındaki görüşlerinin sorulduğu kısa röportajlar yapıldı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ve ardından TOBB Genel Kurulu’nda da katılımcılarla paylaşılan Trabzonlu Çoban Ali İhsan Çakmakçı’nın toplantı hakkındaki sözleri şunlar oldu:

“Trabzon Akçaabat Köyü’nde ikamet ediyorum, emekliyim. Köye çıktım köyde koşturmaktan ziyade dedim birkaç tane keçi alayım. Dağda keçi beklerken telefonum çaldı, bu ekip beni aradı. ‘Anayasa Platformu’nda sizin de söz hakkınız olsun’ dediler. İnanamadım böyle şey olur mu, dağda çobanlık yapıyorum beni aradılar diye. Bir kendime geldim ormanda kızılağaçların arasında. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu anladım, beni aradıkları için çok sevindim. Sonra acaba doğru mudur derken, tekrar aradılar. Onurlandım tabii ormanda keçi beklerken seni vatandaş olarak aramalarından. Keçileri, bir arkadaşı arayıp yevmiyesini verip ona bıraktım bekle onları diye. Toplantıya katıldım. Diyeceksin kravatlı çoban olur mu diye? Bu benim düğün ve bayram elbisemdir. Bugün de geçmiş 12 Eylül’den öncesini yaşamış bir genç olarak, 60 doğumluyum, 12 Eylül’de askerdim, 28 Şubat vs. Onları yaşayıp tecrübe edince benim için bugün bir bayram, yeni anayasa bana soruluyor. Katkım olursa ne mutlu bana…”

Haberle ilgili dosyalar

Video

Yazdır

« Tüm Haberler