logo tobb logo tobbetu

AB'ye Üye ve Aday Altı Ülke, Krizin Endüstri İlişkilerine Etkilerini İnceliyor Türkiye’den TEPAV’ın ortak olduğu AB projesi kapsamında uzmanlar, temmuz ayında Brüksel’de sosyal taraflarla biraraya gelecek.
Haber resmi
27/06/2012 - Okunma sayısı: 2179

ANKARA – Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve ortakları arasında Türkiye’den TEPAV’ın bulunduğu “Ekonomik Krizin Endüstri İlişkilerine Etkileri: Toparlanma Aracı Olarak Politika Tepkileri” başlıklı proje kapsamında temmuz ayında Brüksel’e uzmanların katılımıyla beş günlük bir çalışma ziyareti yapılacak.

Ziyaret kapsamında AB üyelerinden Bulgaristan, Estonya ve Polonya ile AB aday ülkeleri arasında yer alan Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya’dan uzmanlar, AB’den işçi ve işveren temsilcilerinin yanı sıra Komisyon ile diğer Birlik kurumları, araştırma merkezleri ve medya kuruluşları temsilcileriyle biraraya gelecek. Bu çerçevede proje ortağı ülkelerde küresel krizin ardından öne çıkan endüstri ilişkileri, ulusal sistemler ve yeni eğilimler üzerine sunumlar da gerçekleştirilecek. Çalışma ziyaretiyle, yerelde ve Avrupa bölgesinde endüstri ilişkilerinin geleceği üzerine bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak, Avrupa sosyal ortaklarının küresel krizin ardından ortaya koydukları politik tepkiler üzerine incelemelerde bulunmak amaçlanıyor.

“Ekonomik Krizin Endüstri İlişkilerine Etkileri: Toparlanma Aracı Olarak Politika Tepkileri” başlıklı proje Bulgaristan’dan Ekonomik Kalkınma Merkezi (Center for Economic Development) liderliğinde TEPAV (Türkiye), Araştırma ve Politika Yapımı Merkezi (Center for Research and Policy Making - Makedonya), Tarfu Üniversitesi Euro College (Estonya), Ticaret Birlikleri Konfederasyonu (Bulgaristan), Kamu İşleri Enstitüsü (Institute for Public Affairs - Polonya), Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Institute for International Relations - Hırvatistan) ile yürütülüyor.

Yazdır

« Tüm Haberler