logo tobb logo tobbetu

WIFI Türkiye, Stratejik İşbirlikleri İçin Kolları Sıvadı Avusturya deneyimiyle eğitim verilecek meslek kurslarının açılması için illerde ortaklıklar kurulmaya başlandı.
Haber resmi
12/07/2012 - Okunma sayısı: 2355

ANKARA – TEPAV ile TOBB ETÜ ortaklığında Avusturya Ticaret Odası Ekonomik Kalkınma Enstitüsü (WIFI)’yle birlikte yürütülen mesleki eğitim projesi kapsamında açılacak kurslar için ticaret ve sanayi odalarıyla stratejik ortaklıklar oluşturuluyor.

Proje kapsamında Nisan ayında kurulan “WIFI Türkiye” isimli merkez, bu alanda öne çıkan uygulamalara imza atan Avusturya iş dünyasıyla birlikte Türkiye’de mesleki eğitim kalitesinin arttırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için çalışacak. Merkez, Türkiye’deki ticaret ve sanayi odalarıyla stratejik işbirlikleri oluşturmaya başladı. İlk aşamada Antalya ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları ile Avrupa Birliği destekli hibe programları var.

Ortaklıklar, yaygın ve ihtiyaca göre eğitim için önemli

WIFI Türkiye tarafından hem yönetim ve girişimcilik alanında, hem de teknik becerilerin geliştirilmesi amacıyla birçok ilde kaliteli kursların açılması sağlanacak. Kurs arzının ülke geneline hızlı bir şekilde yayılabilmesi için illerde ticaret ve sanayi odaları ile birlikte hareket edilecek. Böylece bir yandan uluslararası nitelikte kaliteli eğitimlerin yurt geneline yayılması sağlanırken, diğer taraftan da kursların yerel iş dünyası temsilcilerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmesi mümkün olacak. Merkezde tasarım ve üretim mühendisliği, metal işlemeciliği, tekstil, lojistik alanlarında, yönetim organizasyonu, işletme yönetimi, bilgi teknolojileri yönetimi, dış ticaret gibi alanlarda eğitimler verilecek.

Avusturya Ticaret Odası ile yapılan söz konusu işbirliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mayıs 2011’de ülkeye yaptığı ziyaret kapsamında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Oda arasında imzalanan anlaşmaya dayanıyor.

Avusturya Ticaret Odası’nın mesleki, yönetimsel ve teknik eğitimler sağlayan Ekonomik Kalkınma Enstitüsü (WIFI), Avusturya dışında Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’da kurduğu eğitim merkezleri ile bu alanda faaliyet gösteriyor.

Etiketler: Mesleki Eğitim, Odalar,

Yazdır

« Tüm Haberler