logo tobb logo tobbetu

Avrupa Parlamentosu’nda "Anayasa Platformu" Toplantısı Yapıldı Yeni anayasa dair halkın düşünce, talep ve beklentilerinin biraraya getirilmesi amacıyla yapılan Anayasa Vatandaş Toplantıları, Avrupa Parlamentosu üyelerine anlatıldı.
Haber resmi
11/07/2012 - Okunma sayısı: 2210

BRÜKSEL - TEPAV Direktörü Güven Sak, Avrupa Parlamentosu üyelerine geçtiğimiz aylarda tamamlanan “Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları” hakkında bilgi verdi.

TOBB ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ile Brüksel merkezli düşünce kuruluşu New Direction - The Foundation for European Reform tarafından Avrupa Parlamentosu’nda 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü "Anayasa Platformu" başlıklı bir çalışma yemeği gerçekleştirildi.​

Toplantının açılış konuşmaları TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu Başkanı ile İngiliz Muhafazakar Parti Başkan Yardımcısı olan New Direction Başkanı Geoffrey Van Orden tarafından yapıldı.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Anayasa Platformu çalışmaları hakkında bilgi verirken, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) katılım süreci ve vize konusunda parlamenterlerin desteğini istedi.

Toplantıda TEPAV Direktörü Güven Sak da Anayasa Platformu çalışmaları, Anayasa Platformu Vatandaş Toplantıları’nda takip edilen yöntem ve elde edilen sonuçları içeren bir sunum yaptı.

Çalışma yemeğine, Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanları Afif Demirkıran ile Héléne Flautre, Avrupa Parlamentosu İngiliz Üyesi  Andre Duff, Hollandalı Üye Marietje Schaake, Hollandalı Üye Emine Bozkurt, Çek Cumhuriyeti’nden Jahn Zahradil, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Türkiye Kanadı Üyeleri  Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite üst düzey yöneticileri de katıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler