logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin En Hızlı Şirketleri ABD’de Küresel Oyunculuğa Hazırlandı Türkiye 25 Programı kapsamında seçilen firmalardan temsilciler, 5 gün boyunca en zorlu pazarlardan ABD’de seminerlere katılarak temaslarda bulundu.
Haber resmi
18/07/2012 - Okunma sayısı: 3264

 

BOSTON/WASHINGTON - "Türkiye 25 Programı" kapsamında seçilen hızlı büyüyen şirketlerin, küresel ekonomik bağlantılarını güçlendirmek amacıyla 9-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret TOBB, TEPAV, AllWorld Network ve "Yeni Başlangıç için Ortaklıklar (PNB)" isimli programın sekretaryasını yürütmekte olan Aspen Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi. Program çerçevesinde geçen yıl düzenlenen yarışmada belirlenen Türkiye’nin en hızlı şirketlerinden temsilciler, 9-11 Temmuz tarihlerinde Boston’da AllWorld Network’ün Harvard Üniversitesi’nde düzenlediği zirvenin katılımcıları arasında yer aldı. Şirketler 12-13 Temmuz tarihlerinde de Washington DC’de Aspen Enstitüsü, ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Kongresi ve Center for Strategic and International Studies (CSIS- Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi)’de yapılan bir dizi etkinliğe katılma şansı yakaladı.

Türkiye 25 Koordinatörü ve TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ozan Acar ile TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırmacısı Hasan Çağlayan Dündar’ın eşlik ettiği Türkiye 25 heyetinde şu isimler yer aldı:

Ada Kurutma’dan Turgay Çelik, AHAD Dayanıklı Tüketim Malları’ndan Gizem Özyıldırım, Karaoğlu Peyzaj’dan Nesrin ve Yasin Otuzoğlu, Kayaş Kurubuz ve Ambalaj’dan Furkan Bayazıt, PIWorks Bilişim’den Başar Akpınar, Sem Plastik’ten Yavuz Eroğlu, Tabim Bilgisayar’dan Elçin Karatay, Timsan Endüstriyel Çözümler’den Haldun Aksoy.

Türkiye 25 nedir?

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketini tespit etmek üzere geçen yıl TOBB öncülüğünde TEPAV ile AllWorld Network tarafından bir yarışma düzenlendi. 2008-2010 dönemi ciroları dikkate alınarak belirlenen Türkiye 25’in kazananları, 3 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da yapılan II. Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde açıklandı. Şirketlere ödülleri, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi. Proje, Türk girişimcilerin, başarılarının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulmasıyla iş fırsatları sağlamasını amaçlıyor.

Türkiye 25 projesinin temel amacı Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketlerinin görünürlüklerini arttırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek… Kazanan şirketlerin listesi kamuoyuna duyurulduktan sonra yazılı ve görsel basında, bu şirketler hakkında çok sayıda haber yapıldı. Bu şirketlerden yöneticiler çeşitli televizyon programında başarılarının sırlarını anlatma fırsatı yakaladı. II. Küresel Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde, Türkiye 25 şirketleri, AllWorld’ün iletişim ağında bulunan Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Asya ülkelerindeki diğer başarılı şirketlerin yöneticileriyle de biraraya gelerek iş ilişkileri geliştirme fırsatı yakaladı.

 

Türkiye 25 ABD Programı'nın ayrıntıları için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler