logo tobb logo tobbetu

KEİ Dönem Başkanı Koordinatörü, TEPAV Direktörlerinden Bozkurt Aran Oldu Büyükelçi Aran, daha önce de DTÖ nezdinde Türkiye temsilcisiydi.
Haber resmi
20/09/2012 - Okunma sayısı: 4363

 

ANKARA - TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi Direktörü Büyükelçi Bozkurt Aran, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dönem Başkanlığı Ülke Koordinatörü olarak görev yapacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle üstlendiği KEİ Dönem Başkanlığı görevinin altı aylık bir süreyi kapsadığı belirtilirken, Türkiye Koordinatörü olarak Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği görevini 4 yıl yürüten Büyükelçi Bozkurt Aran’ın atandığı bildirildi.

KEİ hakkında

Karadeniz havzasındaki ülkelerin ekonomik işbirliğini amaçlayan uluslararası bir kuruluş olan KEİ, 1992 yılında İstanbul’da düzenlenen bir zirve ile kuruldu. Kurucu üyeleri Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya olan örgütün diğer üyeleri Arnavutluk, Sırbistan ile Yunanistan olarak sıralanıyor. KEİ, üye ülkelerin potansiyellerinden, coğrafi yakınlıklarından, ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak aralarındaki ikili ve çok taraflı ekonomik, teknolojik ve sosyal ilişkilerini çeşitlendirmeleri ve geliştirmelerini amaçlıyor. Böylelikle Karadeniz havzasının bir barış, istikrar ve refah bölgesi olmasını sağlanması hedefleniyor.

Etiketler: Karadeniz, KEİ,

Yazdır

« Tüm Haberler