logo tobb logo tobbetu

İlk Başkanlık Tartışmasını Obama'nın Kaybetmesi Seçimleri Nasıl Etkiler? Değerlendirme Notu / Dr. Bülent Alirıza & Seda Kırdar
Haber resmi
11/10/2012 - Okunma sayısı: 1906

"İlgili Amerikalılar 3 Ekim 2012 gecesi Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney ve Başkan Obama arasındaki ilk canlı başkanlık tartışmasını izlemek için televizyonlarının karşısına geçtiler. İlk tartışmanın konusu iç politikaydı. Obama ve Romney, 6 Kasım seçimine kadar 16 Ekim’de ve 22 Ekim’de olmak üzere iki kere daha karşı karşıya gelecekler. 11 Ekim’de ise Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Romney’nin başkan seçilmesi halinde yardımcısı olarak belirlediği Paul Ryan karşı karşıya gelecek.

ABD’deki başkanlık seçim tartışmaları, adayların seçimden önce kendilerini seçmenlere anlatmaları için önemli bir fırsattır. Seçime bir ay kala yapılan bu canlı yayın tartışmalarının her birinde bir ya da iki konu belirlenir. Adaylar ya oturarak, ya da kürsü önünde, tartışmayı yöneten moderatörün sorularını, kendilerine verilen süre içinde etkili bir şekilde cevaplamaya çalışırlar. Birbirlerine de cevap verebilecekleri ve söylenenlere yorum yapabilecekleri bu tartışmalar, ABD seçimlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Tartışmanın ertesi günü ise bütün medya ve köşe yazarları adayların performanslarını değerlendirirler.

4 Ekim’de de böyle oldu. ABD medyası, haberlerinin büyük bir kısmını başkanlık tartışmasına ayırdı. Gazeteyi eline alan ya da haber sitelerine göz atanlar ise, yapılan yorumlardan, Obama’nın çok daha iyi olabileceği, Romney’nin performansının ise beklenilenden daha iyi olduğu değerlendirmesini okudular..."

Etiketler: ABD, Seçimler,

Yazdır

« Tüm Haberler