logo tobb logo tobbetu

Ankara Forumu Toplantısı, Doğu Kudüs'te Yapıldı İsrail ve Filistinli işadamlarını altıncı kez biraraya getiren Ankara Forumu toplantısı, Doğu Kudüs'te gerçekleştirildi.
04/09/2007 - Okunma sayısı: 2789
KUDÜS - Ankara Forumu'nun altıncı toplantısı 4 Eylül 2007 tarihinde Doğu Kudüs'te gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkiye, İsrail ve Filistin tarafından yaklaşık 20 dolayında iş adamı katıldı. Türk heyetinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu üyeleri Nejat Koçer ve Mustafa Yardımcı, Filistin ile ilişkilerden sorumlu Koordinatör Vehbi Dinçerler, TEPAV Direktörü Güven Sak, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Masası Genel Müdürü Büyükelçi Bozkurt Aran ile Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan yer aldı. Toplantıya İsrail İmalatçılar Birliği temsilcileri ile Filistin tarafından Gazze, El Halil, Beytüllahim ve Kudüs'ten gelen ticaret odaları başkanları katıldı.

Toplantıda, Ankara Forumu aktivitelerinin Gazze'ye paralel olarak Batı Şeria'da da yürütülmesi karara bağlandı. Forum aktivitelerinin KOBİ'leri geliştirme, meslek eğitimini teşvik etme, Filistin odaları için kapasite arttırımı ve turizm konularını kapsayacak şekilde çeşitlendirilmesine karar verildi. Toplantıya, Amerika'nın bölgedeki güvenlik koordinatörü General Keith Dayton'ın ekibinin yanı sıra Dünya Bankası'ndan, İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan ve İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gözlemciler katıldı.

Toplantı sonrası, Türk heyeti İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres, Filistin Özerk Yönetimi Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas, Filistin Başbakanı Salam Fayyad ve Quartet'in Orta Doğu temsilcisi Tony Blair ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.


İngilizce ortak açıklamaya aşağıdan erişebilir.

Haberle ilgili dosyalar

Joint Declaration

Yazdır

« Tüm Haberler