logo tobb logo tobbetu

7. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu, Yarın Başlayacak TEPAV’ın alanın tüm kesimlerinden temsilcilerle yerli ve yabancı akademisyenleri buluşturduğu sempozyum bu yıl "kırsal"a bakacak.
Haber resmi
12/12/2012 - Okunma sayısı: 3504

ANKARA – TEPAV’ın yedincisini düzenleyeceği Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu’nun bu yılki teması “Kırsal Kalkınma ve Yönetişim” olacak. Sempozyum, Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) işbirliğiyle 13-14 Aralık 2012 tarihlerinde TEPAV’da gerçekleştirilecek.

TEPAV tarafından 2006 yılından bu yana her yıl farklı temalar ve farklı kurumlarla işbirliği içinde düzenlenen Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu, bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi açılışın ardından kavramsal çerçeveyi ortaya koyacak akademik sunumlarla başlayacak. “Kırsal kalkınmanın yönetişimi”, bu bölümde yerli ve yabancı akademisyenler tarafından ele alınacak. Ardından Türkiye’de merkezi yönetim düzeyinde geliştirilen politikaların etkinliği ve yeni dönemin gündemi, kamudan temsilcilerin sunumları ile tartışılacak. Uluslararası deneyimler ise Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ve Dünya Bankası (DB) gibi örgütlerle kurumların Türkiye bağlamında konuya bakışları ile ortaya konacak.

Sempozyumun ikinci ve son günü yapılacak oturumlarda da kırsal kalkınmada yerele özgü sorunlar, merkez - yerel ilişkisi, kırdaki kadınların durumu, kırsal kalkınmanın örgütlenme ve finansman boyutu ele alınacak. Kırsal kalkınmanın örgütlenme ve finansman boyutuna ilişkin oturumda, Türkiye’ye özgü meselelerin yanı sıra Hindistan’dan bir konuşmacıyla bu ülkedeki durum tartışılacak.

Yuvarlak masa düzeninde tartışmaların gerçekleştirileceği sempozyumun ardından bir bildiri kitabı da yayımlanacak.

Haberle ilgili dosyalar

2012 Programi

Yazdır

« Tüm Haberler