logo tobb logo tobbetu

Lizbon Sürecine İlişkin Eğitimler, Ankara'da Başladı TEPAV, İngiliz Büyükelçiliği ve EPIC ortaklığı ile yürütülmekte olan Lizbon Sürecine İlişkin Farkındalık Yaratma Projesi'nin ikinci bölümü 16-19 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
16/10/2007 - Okunma sayısı: 2687

İngiltere Büyükelçiliği'nin sağladığı "Küresel Fırsatlar Fonu" kapsamında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Büyükelçilik ve European Policy Information Center (EPIC) ortaklığı ile yürütülmekte olan Lizbon Sürecine İlişkin Farkındalık Yaratma Projesi'nin ikinci ayağı Bilkent Hotel'de geniş katılımlı bir eğitim programı ile başladı.

Programda Türkiye ve İngiltere'den belli alanlarda siyasa yapımı konusunda uzman kişiler, katılımcılara Türkiye'nin önündeki reform süreci açılımlarına ilişkin izlenimlerini aktaracaklar. Dört gün sürecek eğitimler sonucunda Türkiye'den kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplumdan gelen katılımcıların Lizbon Sürecinin ve AB siyasa deneyimlerinin Türkiye için geçerli ve yararlı olabilecek yönleri konusunda aydınlatılması amaçlanıyor.

Katılımcılar arasından seçilecek bir grubun Türkiye'nin çeşitli illerinde benzer eğitimleri yerel düzeydeki katılımcılara iletmesi planlanıyor.
AB ve Türkiye'nin, küreselleşme karşısında karşılaştıkları benzer güçlükleri nasıl göğüsleyebilecekleri ve ekonomilerinin rekabet gücünü nasıl yükseltebilecekleri yönünde bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaları ihtiyacından yola çıkılarak hazırlanan Proje'nin ilk toplantı dizisi 19-21 Şubat ve 12-14 Mart 2007 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmişti.

Lizbon Stratejisi

Lizbon Süreci, Avrupa Birliği'nin küreselleşmenin ortaya çıkardığı güçlüklere bir yanıtı olarak bilgi ekonomisi temelinde AB'nin ekonomik dinamizmini ve rekabet gücünü artırma yönünde bir iradenin ifadesi olarak tasarlandı. Açık Koordinasyon Yöntemi ile AB Üye Ülkelerinin, ortak olarak belirlenen hedeflere doğru ilerleme sağlamak için kendi tercih ettikleri yöntemleri benimsemesi ve önlemleri alması öngörülüyor. Lizbon Süreci rekabet gücünü geliştirebilmek için eğitim, istihdam, KOBİ'ler, inovasyon, çevre ve enerji gibi konulara odaklanıyor. Sosyal sorumluluk ilkesini göz ardı etmeyen Süreç, kadınların işgücüne katılımı ve çevre koruma gibi konuları da gündemde tutmayı amaçlıyor. Ayrıca, siyasa yapımı süreçlerine kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplumun konsültasyon ve koordinasyon içerisinde katkıda bulunması gereği vurgulanıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler