logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Yeni Yerel Yönetim Yasası’na Göre Belediyelerin Alabilecekleri Payları Hesapladı Daha önce yapılan analize ek olarak payların belediye bazında listesi yayımlandı.
Haber resmi
30/11/2012 - Okunma sayısı: 4443

 

ANKARA - TEPAV, Yeni Yerel Yönetim Yasası’yla yerel yönetimlerin genel bütçe vergi gelirlerinden alabilecekleri payları belediye bazında açıkladı.

TEPAV Yönetişim Politikaları Analisti Emre Koyuncu tarafından hazırlanan ve “2011 yılında kanundaki formül uygulanmış olsaydı ne olurdu?” sorusuna cevap arayan “Yerel Yönetim Sisteminde Belediye ve İl Özel İdarelerinin Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alacakları Payların Karşılaştırmalı Analizi” başlıklı analize ek olarak payların belediye bazında listesi yayımlandı.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan analizde 12 Kasım 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve 13 ilde büyükşehir belediyesi kurulmasına ilişkin yasanın, yerel yönetimlerin genel bütçe vergi gelirlerinden aldıkları paylarda esaslı değişiklikler yaptığı açıklanmıştı. Bu payların belediye bazında listesine ulaşmak için tıklayınız.

Analize ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler