logo tobb logo tobbetu

Başkentli Öğrenciler, Rus Günleri’nde Buluştu Ankara’da Rusça eğitim gören üniversiteliler, TEPAV-TOBB ETÜ ortaklığında Rusya, Rus kültürü ve edebiyatı ile tanışıyor.
Haber resmi
16/11/2012 - Okunma sayısı: 2974

 

ANKARA - TEPAV Rusya Merkezi, TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğrenci Topluluğu ile birlikte 16 Kasım 2012 Cuma günü “Rus Günleri”nin birinci etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik, Rusça eğitimi gören Başkentli üniversite öğrencilerinin Rusya, Rus kültürü ve edebiyatı ile tanıştırılmasını sağlamayı amaçlıyor. Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen “Rus Günleri”, önümüzdeki yıllarda kapsamı genişleyerek bu kültüre ilgi duyan gençleri biraraya getirecek.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinliğin açılışında konuşan TOBB ETÜ Kurucu Rektörü Dr. Tahsin Kesici, Uluslararası Girişimcilik Bölümü'nün bir başka üniversitede benzerinin bulunmadığını vurgulayarak, "Bu bölüm öğrencileri, Rusya ve Rusça konuşulan ülke pazarındaki işadamlarına büyük katkı verecek. Ama biz onların iyi birer girişimci olmalarını da istiyoruz" dedi.

Rusya Büyükelçiliği İkinci Katibi Sergey Proshin de Rus-Türk ilişkilerinin günümüzde en başarılı dönemini yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Rusça'nın Rusya'da öğrenilmesi çok önemli. Bunun için değişik ülkelerden çok sayıda öğrenci Rusya'ya geliyor. Rusça öğrenmek isteyen başarılı öğrenciler özel bir bütçe ile de destekleniyor. Bu konuda Türkiye ile de işbirliği içindeyiz. Gelecek yıl, ocak-şubat aylarında Büyükelçilikte bu konuda mülakatlar yapacağız.”

Açılışın ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV) Genel Müdürü İsa Özkul ise Türkiye'de TEPAV Rusya Merkezi’nde başladığı Rusça eğitimini, yazın öğrencilerle birlikte 1 aylığına Rusya'ya giderek gördüğü kursla güçlendirdiğini; oradaki gözlemlerinden birinin Rusya'daki işadamlarının yetişmiş eleman bulamamaktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Diğer konuşmalardan sonra öğrencilerin Rusça-Türkçe müzik dinletisi, sunum ve dans gösterimleriyle devam eden etkinlikte, katılımcılara Rusya’ya özgü krep (bilinı) ve reçel ikramında bulunuldu.

Yazdır

« Tüm Haberler