logo tobb logo tobbetu

WIFI Türkiye’ye Uluslararası Şirketlerden İlgi… TEPAV’da düzenlenen tanıtım toplantısında merkezin ilk projesi hakkında da bilgi verildi.
Haber resmi
15/01/2013 - Okunma sayısı: 2475

 

ANKARA – Mesleki eğitim enstitüsü WIFI Türkiye, 15 Ocak 2013 Salı günü çalışmalarını Almanya, Avusturya ve İsviçre’den uluslararası firma temsilcilerine tanıttı. Toplantıya aralarında Lufthansa, Novartis, OMV, Voestalpine, Grosser&Grosser ve EnerjiSa’nın bulunduğu büyük şirketlerden temsilciler katıldı.

İlk ortaklık Eskişehir’de endüstriyel bakım üzerine…

Söz konusu ülkelerin Ankara’daki büyükelçiliklerinin şirketlerin katılımıyla düzenlediği aylık toplantıya bu kez TEPAV evsahipliği yaptı. Toplantının açılışında konuşan TEPAV direktörlerinden WIFI Türkiye Direktörü Prof. Dr. Ümit Özlale, Avusturya Ticaret Odası’nın mesleki, yönetimsel ve teknik eğitimler sağlayan Ekonomik Kalkınma Enstitüsü olan WIFI’nin 40 yıldan uzun süreli deneyimini Türkiye’ye taşıdığını belirtti. Nisan 2012’de TEPAV bünyesinde kurulan WIFI Türkiye’nin ilk projesini açıklayan Özlale, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Avusturya Kalkınma İşbirliği Enstitüsü (ICEP) tarafından Eskişehir’de endüstriyel bakım konusunda verilecek eğitimlere WIFI Türkiye’nin stratejik bilgi ortağı olduğunu kaydetti. Özlale, 3 yıl sürecek projede WIFI Türkiye’nin Eskişehir’de bir kapasite inşası ile sürdürülebilir kaliteli eğitim sağlamak adına eğitimcilerin eğitimi programını gerçekleştireceğini belirtti.

Profesör Özlale ayrıca, sunumunda, Türkiye’nin son istihdam rakamları ile işgücü piyasasının ihtiyaçlarına ilişkin de katılımcılara bilgi verdi. İşgücü piyasasında beceriler konusunda arz-talep uyuşmazlığına işaret eden Özlale, WIFI Türkiye’nin bu noktada çeşitli alanlarda standart veya ihtiyaca dönük eğitimler ile uluslararası geçerlilik taşıyacak sertifika imkanı sunacağını aktardı.

WIFI hakkında…

Toplantının açılışında Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Ticaret Ataşesi Konstantin Bekos ve WIFI International Direktörü Aufner Anton da birer konuşma yaptı. Bekos, WIFI’nin uluslararası hale geldiğini belirtirken; Aufner de WIFI’nin çalışmalarından bahsetti.

WIFI Avusturya dışında Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’da kurduğu eğitim merkezleri ile bu alanda faaliyet gösteriyor.

Toplantıda ayrıca katılımcılara WIFI’yi tanıtan kısa bir film gösterilirken, toplantının ardından bir de resepsiyon düzelendi.

Yazdır

« Tüm Haberler