logo tobb logo tobbetu

ABD Büyükelçisi Riccardione’den Garaj’a Ziyaret… Büyükelçi, merkezde genel kullanıma açılan üç boyutlu yazıcıyı inceledi.
Haber resmi
06/03/2013 - Okunma sayısı: 1965

ANKARA - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccardione, 6 Mart 2013 Çarşamba günü TOBB ETÜ ve TEPAV tarafından hayata geçirilen girişimcilik merkezi Garaj'ı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında 2013 yılı inkübasyon programı ve diğer yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükelçi, buradaki girişimcilerle sohbet ederken, Garaj bünyesinde kullanıma açılan 3D yazıcıyı inceledi. Riccardione, geçen yıl ABD Dışişleri Bakanlığı, TOBB ve TEPAV işbirliği ile uygulanan Küresel Girişimcilik Programı'nın somut sonuçlarını görmekten memnuniyetini dile getirdi.

Küresel Girişimcilik Programı kapsamında faaliyete geçen Garaj, Ankara'nın önemli üniversiteleri ve savunma ile sağlık kümelenmelerinden kaynaklanan girişimcilik potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyor. Garaj kapsamında inkübasyon programına dahil olan ilk 10 girişim, Haziran ayında düzenlenecek demo gününde yatırımcılarla buluşacak. Garaj'da ayrıca her hafta düzenlenen etkinliklerle Ankara'da girişimcilikle ilgili farkındalık ve bilinç artırılıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler