logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı’nda… Türkiye bu yılki konferansa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında geniş bir heyetle katılıyor.
Haber resmi
23/04/2013 - Okunma sayısı: 2710

 

CHICAGO – TEPAV Yaşam Bilimleri ve Sağlık Politikaları Enstitüsü Analisti Selin Arslanhan Memiş, ABD'nin Chicago kentinde yapılan Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı'na (BIO International Convention 2013) katılıyor.

TEPAV Analisti Memiş,  konferansa ilişkin olarak bilgi verirken,  “Biyoüretim, genetik bilimi, nano teknoloji ve hücre tedavisi gibi biyoteknolojinin ağırlık kazandığı farklı alanlardaki son teknolojik gelişmeler tanıtılıyor. BIO 2013, Türk heyetinin biyoteknoloji alanında öncü dünya şirketleriyle temas kurma ve Türkiye'deki yatırım olanakları hakkında bilgi vermesi açısından oldukça önemli bir fırsat” dedi.

Türkiye, bu yılki konferansa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında geniş bir heyetle katılıyor. Heyette Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Hazine Müsteşarlığı Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürü Selim Yeşilbaş ve diğer üst düzey bürokratlar ile ilgili sektörlerin temsilcileri yer alıyor.

Katılan ülkelerin tanıtım standları açtığı organizasyonda, Türkiye ilk standını 2012’de açtı. Geçtiğimiz yıl BIO’ya Bakan Nihat Ergün başkanlığında bir resmi heyet katılmıştı.

BIO, biyoteknoloji konusunda dünyanın en büyük ve önemli etkinliklerinden. 65 ülkeden 16.000'den fazla katılımcının yer aldığı konferansta yaşam bilimleri ve ilgili tüm endüstrilerin  en son teknolojik gelişmeleri paylaşılıyor, yatırım imkanları değerlendiriliyor ve işbirlikleri tasarlanıyor.

 

TEPAV Analisti Arslanhan Memiş'in ilgili TEPAV Günlük yazılarına ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler: Biyoteknoloji, Yatırım,

Yazdır

« Tüm Haberler