logo tobb logo tobbetu

3. Merih Celasun’a Saygı Günü: Bu Yıl Anma Dersi, İktisatçı ve Siyaset Bilimci Timur Kuran’dan… Etkinlik, Celasun'un, aralarında akademik camianın öne çıkan isimlerinin de bulunduğu öğrenci ve dostlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Haber resmi
20/05/2013 - Okunma sayısı: 3048

 

ANKARA - Türkiye'nin yaşadığı yapısal problemlere çok önemli çözümler getirmiş bir isim olan İktisatçı Prof. Dr. Merih Celasun’a “Saygı Günü”nün üçüncüsü, 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TEPAV’ın düzenlediği etkinliğin anma dersi bölümünde, bu yıl yine dünyaca ünlü bir akademisyen, Prof. Dr. Timur Kuran konuşmacı olacak. Duke Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Profesörü Kuran, “Orta Doğu’da Otoriter Yönetimlerin Kurumsal Kökenleri: İslami Vakıfların Politik Mirası (Institutional Roots of Authoritarian Rule in the Middle East: Political Legacies of the Islamic Waqf)” başlıklı bir konuşma yapacak.

TEPAV’da düzenlenen ve ilki 2010 yılında yapılan etkinlik kapsamında her defasında dünyanın önde gelen akademisyenlerinden biri tarafından Türkiye ekonomisinin önemli bir probleminin anma dersi veriliyor. Bu derslere daha önce Dani Rodrik ve Daron Acemoğlu konuk olmuştu.

“Merih Celasun 2012 Ödülü” verilecek

Geçen yıl ilki verilen “TEPAV Merih Celasun Ödülü” de etkinlikte sahibini bulacak. Anma konuşmaları ve anma dersinin ardından düzenlenecek ödül töreniyle "TEPAV Merih Celasun 2012 Ödülü" verilecek. Yarışmanın konusu “Türkiye’deki demografik eğilimler ve iktisadi yansımaları” olarak belirlenmişti. Gelen başvurular arasından jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle hak kazanan eser, etkinlikte açıklanacak.

Söz konusu çalışmanın sunulması ve tartışılması için de etkinliğin ikinci günü, yani 28 Mayıs 2013 tarihinde bir panel düzenlenecek. TEPAV, “Merih Celasun Ödülü” ile Türkiye ekonomisi üzerine yapılacak akademik çalışmaları destelemeyi ve bu çalışmaların daha geniş kitlelere ulaşabilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

TEPAV’ın geleneksel hale getirmeyi amaçladığı “Saygı Günü”, Merih Hoca’nın, aralarında akademik camianın öne çıkan isimlerinin de bulunduğu öğrenci ve dostlarının katılımıyla Türkiye ekonomisine ilgi duyan herkese açık olarak gerçekleştiriliyor.


Davetiye ve programa ulaşmak için tıklayınız.

Daha önceki etkinlikler hakkında bilgi için Merih Celasun Ödülü internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Yazdır

« Tüm Haberler