logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Turizm Projesi: Ankara’nın Simgelerine 3 Boyutlu Ziyaret… Ankara Kalkınma Ajansı ve DÖSİMM’in desteğiyle gerçekleştirilecek proje, Başkent’in rekabet gücünü artıracak politika önerileri sunmanın yanı sıra turistler için yenilikçi uygulama da getirecek.
Haber resmi
02/08/2013 - Okunma sayısı: 3396

 

ANKARA – TEPAV, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) ile birlikte Ankara’nın yenilikçi yöntemlerle tanıtılarak, tarihi ve kültürel değerleriyle yarattığı algının geliştirilmesi için kolları sıvadı.

Ankara Kalkınma Ajansı ve DÖSİMM’in maddi desteğiyle gerçekleştirilecek “Ankara’nın Kültürel ve Tarihi Simgelerinin Turizm Açısından Rekabet Gücünün Artırılması ve Yenilikçi Yöntemlerle Tanıtılması Projesi”, yaklaşık 1 yıl sürecek. Yenilikçi yönüyle öne çıkan projede, geliştirilecek olan mobil uygulama sayesinde Ankara’nın simgesi haline gelen 30 mekan harita üzerinde mobil telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla 3 boyutlu halde ziyarete açılacak.

Proje iki temel faaliyetten oluşuyor:

-          Saha çalışmasıyla kentin 10 tarihi ve kültürel mekanının turizm potansiyelinin ve rekabet gücünün ortaya konması ile Ankara’nın kentsel imajının  güçlendirilmesine yönelik politika önerileri geliştirilmesi;

-          Ankara’nın turistik ve kültürel değerlerinin etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılması için bir mobil uygulama geliştirilerek harita üzerinden kent ziyaretçilerinin kullanımına sunulması.

Saha çalışması araştırma sonuçlarıyla politika önerileri politika yapıcılar ve kamuoyu ile paylaşılacak. Mobil uygulama için ise öncelikle üzerinde Ankara merkezinde yer alan önemli tarihi mekanlar ve ören yerleri, müzeler, kent simgeleri, kültür-sanat mekânları, dini mekanlar ve seçilmiş diğer kurum ve kuruluşların da yer aldığı bir harita oluşturulacak. Uygulama, söz konusu harita üzerinde Ankara’nın simgesi haline gelen 30 mekanı mobil telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla tanıyarak 3 boyutlu hale getirecek. Bunlardan 10 simge içinse söz konusu bilgilere ilaveten 360 derece iç ve dış görüntülemeye ulaşılabilecek. Türkçe ve İngilizce olarak IOS ve ANDROID cihazlar ile uyumlu çalışacak mobil uygulama, harita üzerinde kent ziyaretçilerinin seçimleri doğrultusunda oluşturulacak gezi güzergâhlarını da kapsayacak. Proje kapsamında çalışmaları ve mobil uygulamayı anlatan bir web sitesi de faaliyete geçecek.

Etiketler: Ankara, Turizm, Bilişim,

Yazdır

« Tüm Haberler