logo tobb logo tobbetu

TEPAV 10. Kalkınma Planını Değerlendiriyor… TEPAV analist ve araştırmacıları hazırlanmasına katkı sundukları Planı bir dizi çalışmayla ayrıntılı olarak ele alacak.
Haber resmi
11/08/2013 - Okunma sayısı: 3645

 

ANKARA- TEPAV, 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planını masaya  yatırıyor. Planı ayrıntılı olarak değerlendirecek bir dizi çalışma yayınlanacak.

Bu çalışmalarda genel olarak, “10. Kalkınma Planının, 2023’e giden yolda, ne ölçüde bir rehber olabileceği ve Türkiye’yi, bulanıklaşan küresel ve bölgesel ortamda, nasıl farklılaştırabileceği” sorusuna yanıt aranacak. İstihdam, eğitim, kentleşme tek tek ele alınarak değerlendirilecek konular arasında yeralacak.

Çalışmaların ilki olan ve Ekonomi Politikaları Analistleri Esen Çağlar ile Ozan Acar tarafından hazırlanan  not, “Onuncu Kalkınma Planı Hakkında Bir Değerlendirme:

Plan 2023 Hedeflerinin Yol Haritası Olabilir Ancak Sahiplenilmesi Şart” başlığını taşıyor. Notta Planın kısa bir özeti de yeralacak.

10. Kalkınma Planına TEPAV Katkısı…

TEPAV, 10. Kalkınma Planı çalışmalarına geniş katkı sundu. Bu kapsamda üç farklı özel İhtisas komisyonu (ÖİK)’nun raportörlüğünü TEPAV analistleri üstlendi. Ekonomi Politikaları Analistlerinden Esen Çağlar “İmalat Sanayinde Dönüşüm ÖİK”, Sarp Kalkan “Ticaret Hizmetlerinin Geliştirilmesi ÖİK” , Ozan Acar “Kalkınma için Uluslararası İşbirliği: Metotlar ve Yaklaşımlar ÖİK”in raportörlüğünü yaptı. Hazırlanan raporlar önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanacak.

TEPAV raportörlüklerin yanı sıra 10 ÖİK’e de 20 uzmanla katkı verdi.

Yazdır

« Tüm Haberler