logo tobb logo tobbetu

TEPAV 10. Kalkınma Planını Değerlendiriyor (3) "Sağlık Endüstrilerinin Öneminin Farkına Varıldı" | Selin Arslanhan Memiş'in Değerlendirme Notu
Haber resmi
23/08/2013 - Okunma sayısı: 3785

"Onuncu Kalkınma Planı’nın değerlendirildiği ilk TEPAV çalışmasında kısaca değindiğimiz sağlık konusunu bu notla daha kapsamlı değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Plan, sağlıkta dönüşümü değerlendirip sağlık ve sosyal güvenlik sistemlerindeki sürdürülebilirlik sorunlarına dikkat çekerken, sağlık endüstrilerini de kapsıyor. Önceki planlarda 'sağlık endüstrileri' kavramı yer almazken, yeni planda sağlık endüstrileri için bir yapısal dönüşüm programı yer alıyor.Bu nedenle Onuncu Kalkınma Planı sağlık endüstrileri için ayrı bir öneme sahip.

Planda sağlık konusu, değişen trendlerle sağlık harcamalarının artışı ile bütçe sorunlarına dikkat çekerek başlasa da sağlık endüstrilerinin fırsat olabileceğine vurgu yapılması oldukça olumlu. İlaç ve tıbbi cihazı sadece sağlık politikası kapsamında konuşmanın dışına çıkıp sağlık endüstrileri adı altında sanayi politikası kapsamında konuşabiliyor olmak Planın önemli özelliklerinden biri..."

Yazdır

« Tüm Haberler