logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direkörü Sak, “Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi Zirvesi”nde Konuştu Sak, Filistin'in sanayide bölgedeki en eğitimli işgücü olan tecrübeli bir işgücüne sahip olduğuna işaret etti.
Haber resmi
23/11/2013 - Okunma sayısı: 2115

 

İSTANBUL – ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright tarafından başlatılan ve Türkiye'deki çalışmalarına TOBB'un önderlik ettiği "Yeni Başlangıç İçin Ortaklar Girişimi (Partners For a New Beginning - PNB) Zirvesi”, 23 Kasım 2013 Cumartesi günü İstanbul’da düzenlendi. Zirvede TEPAV Direktörü Güven Sak da bir konuşma yaptı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki Zirvenin "Dinamik Bir Filistin Ekonomisini Desteklemek" temalı akşam oturumu, McKinsey Kamu Bölümü Direktörü Kito de Boer'in moderatörlüğünde TEPAV Direktörü Güven Sak, Quartet Temsilciliği Başkan Yardımcısı Mark Singleton ve PNB Direktörleri Madeleine Albright ile Zahi Khouri’nin katılımıyla gerçekleşti.

“Filistin'de imalat sanayi” konulu bir konuşma yapan Sak, Filistin'in sanayide bölgedeki en eğitimli işgücü olan tecrübeli bir işgücüne sahip olduğunu vurguladı. Sak, ülkede iş ortamındaki zorlukların özel ekonomik bölgeler yoluyla küçük çaplı alanlardan ve projelerden başlayarak aşılabileceğini de belirtti. TEPAV Direktörü, TOBB-BİS (Barış İçin Sanayi) girişiminin Cenin Sanayi Bölgesi projesini hayata geçirmekte olmasının bu bağlamda önemli olduğuna değindi.

Madeleine Albright da konuşmasında, Filistin'in geleceğinde ekonominin önemini vurguladı.

Zirveye; Türkiye, ABD, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Ürdün, Pakistan, Filistin, Moritanya, Libya, İsrail, Suudi Arabistan ve Yunanistan’dan oluşan on dört farklı ülke ile AB ve Ortadoğu Dörtlüsü’nün temsilcilerinin aralarında bulunduğu 150’yi aşkın kişi katıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler