logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak: “ Yerel Katılım Kanalları Açılmalıdır” 15. Kamu Kalite Sempozyumu Ankara’da yapıldı
Haber resmi
27/02/2014 - Okunma sayısı: 2252

ANKARA – TEPAV Direktörü Güven Sak Türkiye’deki hesap sorma kültürünün gelişmesi için yerel seviyede vatandaşların karar alma mekanizmalarına katılımının arttırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bilgilerin, deneyimlerin ve uygulamaların paylaşılması amacıyla her yıl düzenlenen Kamu Kalite Sempozyumu serisinin 15. toplantısı 27 Şubat 2014 Perşembe günü Ankara’da yapıldı.

TEPAV Direktörü Güven Sak sempozyumda “AB Yolunda Kamu Yönetiminde Hesap Sorabilirlik ve Kalite” başlıklı bir sunum yaptı. Sunumunda Türkiye’deki hesap sorma kültürünün gelişmesi için yerel seviyede vatandaşların karar alma mekanizmalarına katılımının arttırılması gerektiğini belirten Sak, vatandaşı yerel katılıma teşvik ederek hem yerel hem genel seçimlerde seçmenin siyasi parti ile özdeşleşme üzerinden değil de performans değerlendirmesi sonucu oy kullanmaya yöneltmenin önemine dikkat çekti. Sak, Türkiye gibi merkezi yönetim unsurlarının günlük hayatın her alanında rahatlıkla görülebildiği ülkelerde vatandaşın idare performansı değerlendirmesini çeşitli kalemlerin kaliteleri üzerinden ayrı ayrı yapamadığını ifade ederek, bu durumda ülkedeki görünür tek sorumlunun yürütme erkinin başındaki Başbakan haline geldiğini söyledi. Yereldeki sorumluların görünürlüğünün ve vatandaşının hesap sorma yetisi ve isteğinin artmaması halinde Türkiye ekonomisinin vasata kilitleneceğini açıklayan Sak, ülkenin orta gelir tuzağından kaçmasının çok zor olacağını da belirtti.

Sempozyum çerçevesinde yapılan “Kamuda Katılımcı Karar Verme Kültürünün Oluşturulması” oturumu ise TEPAV Yönetişim Çalışmaları Direktörü Emin Dedeoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Yazdır

« Tüm Haberler