logo tobb logo tobbetu

TEPAV Küresel Girişimcilik Kongresi'ne Katıldı Dünyada girişimciliğin gelişmesi için faaliyet gösteren bellibaşlı kuruluşları biraraya getiren Kongre bu yıl Moskova'da yapıldı
Haber resmi
20/03/2014 - Okunma sayısı: 1416

MOSKOVA - TEPAV, dünyada girişimciliğin gelişmesi için faaliyet gösteren bellibaşlı kuruluşları biraraya getiren ve bu yıl 17-20  Mart tarihleri arasında Moskova'da yapılan Küresel Girişimcilik Kongresi'ne katıldı. TEPAV'dan Ussal Şahbaz, "Veriye Dayalı Girişimcilik Politikaları" başlıklı  açılış panelinde konuşma yaparak Türkiye'deki girişimcilik politikaları tecrübesinin başarılı ve başarısız yönlerine dikkat çekti. Şahbaz, konuşmasında girişimcilere para hibe vererek ekosistem geliştirmenin mümkün olmadığını, bu destek programlarına etki değerlendirmeleri yapılmadığını, ama yapılsa dahi bu değerlendirmelerinin ekosistemi canlandırmaya yönelik uygulanmayan programların fırsat maliyetini ölçemeyeceğine işaret etti. Şahbaz, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Girişim Sermayesi Sektör Meclisi örneklerini vererek etkin girişimcilik politikalarının girişimcilerle uygun kanallarla kurulacak diyalog süreçleri üzerine kurulmasının önemini vurguladı.

Kongre'deki başka bir oturumda konuşan Hazine Müsteşarlığı'ndan Hakan Ertürk de yakında uygulamaya konulacak Fonların Fonu programı hakkında bilgi verdi. 2009 yılından beri her yıl Kauffman Vakfı bünyesindeki Global Girişimcilik Haftası öncülüğünde toplanan Küresel Girişimcilik Kongresi'nde bu yıl açılış konuşmasını Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin yaptı. Zirve önümüzdeki sene Milano'da toplanacak.

Yazdır

« Tüm Haberler