logo tobb logo tobbetu

Küresel Rekabet İçin Türkiye, Lizbon Gündemi'nin Neresinde? "Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi"nin ilk bölge semineri 18 Şubat'ta İzmir'de yapılacak.
15/02/2008 - Okunma sayısı: 2647 Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi, Eğiticilerin Eğitimi ve Enerji-Çevre, Eğitim-İstihdam ve KOBİ-İnovasyon konularındaki seminerlerin ardından ilk bölge seminerini 18 Şubat 2008 tarihinde Ege Bölgesi Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Program çerçevesinde "Avrupa Birliği Lizbon Stratejisi Politika Alanlarının Değerlendirilmesi", "Türkiye'nin Lizbon Gündemi" konuları ele alınırken, "Genç nüfusun istihdam sorununu çözmek için Lizbon ajandası çerçevesinde ne tür politikalar geliştirilebilir?", "İzmir üniversitelerinin kentin ihtiyaçlarına yanıt vermek için atabileceği adımlar neler olabilir? ", "İzmir'in sahip olduğu potansiyelden (turizm, lojistik, alternatif enerji kaynakları, iklim, genç nüfus...) Lizbon ajandası çerçevesinde, etkin bir şekilde yararlanmak için ne tür politikalar geliştirilebilir?" gibi sorulara da yanıt aranacak.

İngiltere Büyükelçiliği Proje Bölümü, European Policy Information Centre (EPIC, UK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile "Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi" 2007 yılında başlatılmıştı. Proje İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Global Fırsatlar Fonu (GOF) Avrupa'yı Birleştirme Programı tarafından finanse ediliyor.

Haberle ilgili dosyalar

Seminer Programi

Yazdır

« Tüm Haberler