logo tobb logo tobbetu

TEPAV’dan Oda ve Borsalara Stratejik Plan Eğitimi… Çeşitli illerden oda-borsa temsilcilerine akreditasyon sistemi kapsamında iki günlük eğitim verildi
Haber resmi
29/08/2014 - Okunma sayısı: 2207

TEPAV’da oda ve borsa akreditasyon sistemi kapsamında çeşitli illerden oda-borsa temsilcileri için iki gün süren “Stratejik Plan Eğitimi” programı düzenlendi.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, İngiltere Odalar Birliği’nden alınan akreditasyon sistemi eğitimi kapsamında başlatılan çalışmaların 10. dönemine ulaştığını ve bugüne kadar 152 oda ve borsanın akredite olarak 5 yıldızlı hizmet seviyesine ulaştığını aktardı. Akredite olan oda ve borsaların toplamda 602 milyon TL hibe alarak bölgelerine yatırım yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2001 yılında bilgi ithal eden bir TOBB vardı. Bugün bilgi ihraç eden bir oda haline geldik. Stratejik plan bizim yol haritamız. Hedefi olan gemiye rüzgar yardım eder” şeklinde konuştu.

TEPAV Direktörü Güven Sak program kapsamında “Türkiye Ekonomisi ve Planlamanın Önemi” başlıklı bir sunum yaptı. Sak, Türkiye’nin 1980’lerde başlattığı birinci nesil reform sürecini 2001 krizi sonrasında ve AB uyumlaşma sürecinde tamamladığını, ancak bağlantısallık, küresel entegrasyon ve ihracat sofistikasyonunu artırmaya yönelik reformların gerekli olduğunu ifade etti. Düşük tasarruf, yüksek faiz ve yüksek enflasyon sorunlarının ancak ikinci nesil reformlarla çözülebileceğini belirten Sak, “Türkiye’nin reform karnesi kötü değil. Çok program bitirdik, her seferinde yarıda bıraktık ama pes etmedik. En azından problemlerin farkında olduğumuzu gösteren bir çerçeve çizmemiz gerekiyor. O resmi inandırıcı bir biçimde çizebilirsek bu uluslararası çalkantı dönemini hasarsız atlatabiliriz.” şeklinde konuştu. Sak, mevcut küresel konjonktürde de reformlara ağırlık verilecek bir süreçten geçildiğini belirterek, “Yöneticilerin yeni fikirlere ihtiyacı var. Bu dönemde stratejik plan için uğraşıyor olmamız son derece zamanlı” dedi.

İki ayrı gruba verilen eğitimlere toplamda 78 oda ve borsadan çeşitli kademelerden 224 temsilci katıldı. İki günlük eğitim kapsamında “Bölgesel ve Yerel Kalkınma Dinamikleri - Stratejik Plana Giriş”, “Oda ve Borsaların Geleceğine Yönelik TOBB Hedef ve Öncelik Hiyerarşisi”, “Oda ve Borsalara Yönelik Uygulanabilecek TEPAV Araç Seti Tanıtımı”, “Stratejik Plan ve Performans Yönetimi – Giriş”, “Akreditasyon Sistemi ve Stratejik Plan Bağlantısı” ve “İç Kontrol Sistemi” başlıklı oturumlar yapıldı.  Eğitimde ayrıca TEPAV ile Uzunköprü Ticaret Borsası ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Uzunköprü’nün kalkınma önceliklerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın sonuçları örnek uygulama olarak paylaşıldı.

Yazdır

« Tüm Haberler